1 Μαρ 2018

Η Μίλαν επέστρεψε για να αμφισβητήσει τη Γιούβε;

Η πρόκριση της Μίλαν στον τελικό, η... 2η κούπα κόντρα στη Γιουβέντους και η μεγάλη διαφορά σε όλα τα επίπεδα.

Οι ροσονέρι θα είναι τελικά ο αντίπαλος των μπιανκονέρι στον φετινό τελικό του Coppa Italia, εξέλιξη που μάλλον δεν περίμεναν πολλοί όταν είχε τελειώσει η φάση των «8» και είχαν γίνει γνωστά τα ζευγάρια των ημιτελικών. Το φαβορί ήταν η Λάτσιο αλλά η Μίλαν κατάφερε να την αποκλείσει, επιβεβαιώνοντας έτσι την καλή δουλειά που γίνεται, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, με τον Τζενάρο Γκατούζο.

Δικαιολογημένη, επομένως, η χαρά των οπαδών των Μιλανέζων, η ανακούφιση τους επειδή η φετινή σεζόν δεν εξελίσσεται τόσο τραγικά όσο εξελισσόταν μέχρι και τον Δεκέμβριο, η πίστη τους ότι τα πράγματα θα είναι αρκετά καλύτερα την επόμενη σεζόν επειδή φαίνεται ότι το φετινό ρόστερ μπορεί να... επιπλεύσει και να μην ξηλωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κατανοητά όλα αυτά και μπράβο στον Γκατούζο για τη δουλειά που κάνει, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Μίλαν έχει μικρύνει πολύ τα τελευταία χρόνια. Και αυτό δεν είναι το αυθαίρετο συμπέρασμα ενός Γιουβεντίνου αλλά η καταγραφή της πραγματικότητας μέσω των αντιδράσεων των οπαδών των ροσονέρι. Η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου προκάλεσε τέτοια χαρά, ώστε να διαβάζουμε σε Ελλάδα και Ιταλία σχόλια ακόμη και για την... 2η κούπα κόντρα στη Γιούβε που θα κυνηγήσει η Μίλαν.


Η 1η, για όσους το έχουν ξεχάσει -ανάμεσα στους οποίους ήμασταν κι εμείς αρχικά- ήταν το περσινό... Σούπερ Καπ που έγινε Χριστούγεννα στην έρημο... Οι οπαδοί της Μίλαν που κάποτε είχαν το υφάκι του «μας ενδιαφέρει μόνο το Champions League», έχουν καταλήξει να πανηγυρίζουν ακόμη για ένα Supercoppa Italiana και να θέλουν σαν τρελοί και ένα Coppa Italia κόντρα στη Γιουβέντους για να αισθανθούν ότι την... αμφισβητούν.

Χρειάζεται να κάτσουμε να αναλύσουμε τη διαφορά που υπάρχει, σε όλα τα επίπεδα, ανάμεσα στα δύο κλαμπ; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου