3 Μαρ 2018

Οι 15 ποδοσφαιριστές που φλέρταραν με τη φανέλα της Γιουβέντους αλλά δε τη φόρεσαν ποτέ

Ο Πιέτρο Πελέγκρι δεν είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο της Γιουβέντους αλλά δεν ντύθηκε μπιανκονέρο.

Ο 16χρονος Ιταλός επιθετικός έφτασε πολύ κοντά στη Γιούβε, στο τελευταίο μεταγραφικό παζάρι, αλλά τελικά η Μονακό πρόσφερε περισσότερα λεφτά στην Τζένοα και οι ροσομπλού απάντησαν θετικά, όπως και ο ποδοσφαιριστής.

Οι Τορινέζοι θεώρησαν ότι δεν υπήρχε λόγος να δώσουν 30 εκατ. ευρώ για ένα 16χρονο παιδί που ακόμη δεν έχει αποδείξει κάτι και έτσι τον έχασαν, όπως συνέβη, για διάφορους λόγους, και με άλλους παίκτες που αποτέλεσαν στόχοι στο παρελθόν.

Κάποιους από αυτούς τους συγκέντρωσε η Tuttosport και τους παρουσιάζουμε, με ένα σχόλιο για την υπόθεση του καθενός.


Μούσα Σισοκό
Το όνομα του είχε ακουστεί κυρίως μετά το Euro 2016 κι ενώ υπήρχαν οι φήμες για επικείμενη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά. Αυτή η μεταγραφή όντως έγινε, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δίνει 110 εκατ. ευρώ, αλλά ο Σισοκό δεν ντύθηκε ποτέ μπιανκονέρο.

Σερζ Οριέ
Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων για τον δεξιό μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν και το ενδιαφέρον της Γιουβέντους. Επί βδομάδες το όνομα του Οριέ υπήρχε στο ρεπορτάζ των μπιανκονέρι αλλά το θέμα τελικά δεν προχώρησε ποτέ, με τη Γιούβε να επιλέγει τον Ματία Ντε Σίλιο.

Κέβιν Στρούτμαν
Η πρώτη φορά που το όνομα του Ολλανδού χαφ της Ρόμα συνδέθηκε με τη Γιουβέντους ήταν το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια επίσημη κίνηση. Ο Στρούτμαν παρουσιάστηκε και πριν λίγες εβδομάδες σαν στόχος της Γιούβε αλλά εντός του Ιανουαρίου επίσης δεν υπήρξε κινητικότητα.

Πάτρικ Σικ
Από τις πιο περίεργες υποθέσεις αυτή της μεταγραφής του, αφού έγινε ουσιαστικά παίκτης της Γιουβέντους. Ο Τσέχος πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εκεί διαπιστώθηκε ένα πρόβλημα στην καρδιά όμως, με συνέπεια οι μπιανκονέρι να κάνουν πίσω και να ακυρώσουν την συμφωνία με την Σαμπντόρια. Ετσι, ο Σικ κατέληξε στη Ρόμα, με ποσό ρεκόρ για την ιστορία της.

Κεϊτά Μπαλντέ
Σε όλη τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού ο εξτρέμ της Λάτσιο παρουσιαζόταν σαν κλεισμένος από τη Γιουβέντους, με την οποία φερόταν να έχει συμφωνήσει. Αυτό όντως ίσχυε αλλά οι μπιανκονέρι δεν μπόρεσαν να τα βρουν με τους λατσιάλι, οι οποίοι έψαξαν και τελευταία στιγμή βρήκαν καλύτερη πρόταση από τη Μονακό, στέλνοντας τελικά εκεί τον Κεϊτά για να μην έρθει ως ελεύθερος στη Γιούβε.


Αντρέ Γκόμες
Το καλοκαίρι του 2016 υπήρξαν πολλά ρεπορτάζ για ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Πορτογάλο χαφ της Βαλένθια. Ειδικά όταν φάνηκε ότι θα πουληθεί ο Πολ Πογκμπά αυτά τα σενάρια αυξήθηκαν, με την Ρεάλ Μαδρίτης να μπαίνει κι αυτή στη διεκδίκηση του. Τελικά ο Αντρέ Γκόμες κατέληξε στην Μπαρτσελόνα όμως, χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο πάντως.

Στίβεν Ενζονζί
Ρουτίνα είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι το να διαβάζεις στα ιταλικά ΜΜΕ για τον χαφ της Σεβίλλης. Ο Ενζονζί παρουσιάστηκε όχι απλά σαν μεταγραφικός στόχος αλλά και ότι είναι πολύ κοντά στη Γιουβέντους, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιωθεί από την εξέλιξη των πραγμάτων. Οι μπιανκονέρι πήραν τον Μπλες Ματουιντί, ο Ενζονζί παρέμεινε στη Σεβίλλη.

Ζοάο Κανσέλο
Ο ιταλικός Τύπος ασχολήθηκε για πρώτη φορά σοβαρά με τον πρώην δεξιό μπακ της Βαλένθια και νυν της Ιντερ επειδή υπήρχαν πληροφορίες για ενδιαφέρον της Γιουβέντους. Η αλήθεια είναι ότι ο Κανσέλο έπαιξε για καιρό στο ρεπορτάζ των μπιανκονέρι αλλά τελικά ποτέ δεν προχώρησε η περίπτωση του, είτε επειδή κρίθηκαν υπερβολικές οι απαιτήσεις της Βαλένθια, είτε επειδή κρίθηκε ότι δεν θα έκανε τη διαφορά.

Τζαμπάολο Πατσίνι
Από τα χρόνια της Φιορεντίνα μέχρι και αυτά της Σαμπντόρια, το όνομα του Πατσίνι συνδεόταν συχνά με τη Γιουβέντους. Ο Ιταλός επιθετικός παρουσιάστηκε αρκετές φορές σαν μεταγραφικός στόχος των μπιανκονέρι και κάποια στιγμή οι συζητήσεις έδειχναν να προχωρούν, χωρίς όμως να φτάσουν σε κάποια κατάληξη. Τουλάχιστον θετική, αφού ο Πατσίνι δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Γιούβε.

Εντιν Τζέκο
Το καλοκαίρι του 2010, πρώτο του Αντρέα Ανιέλι ως πρόεδρος και του Μπέπε Μαρότα ως γενικός διευθυντής, ο Βόσνιος φορ αποτέλεσε βασικό μεταγραφικό στόχο. Το πρόβλημα είναι ότι η Γιουβέντους ήθελε και τον Μίλος Κράσιτς αλλά μπορούσε να αποκτήσει μόνο έναν μη κοινοτικό ποδοσφαιριστή, επιλέγοντας τελικά τον Σέρβο εξτρέμ. Δεν ξέρουμε αν θα έπιανε στο Τορίνο ο Τζέκο, ο οποίος είχε συμφωνήσει τότε με τον Μαρότα, αλλά σίγουρα δεν έπιασε ο Κράσιτς.


Χαβιέρ Μασεράνο
Η πρώτη φορά που ο Αργεντίνος μέσος ακούστηκε για τη Γιουβέντους ήταν στα πρώτα χρόνια μετά το Calciopoli, με την υπόθεση όμως να μην προχωράει. Παρ' όλα αυτά, ανάμεσα σε Γιούβε και Μασεράνο υπήρχε πάντα μια "επαφή", με τους μπιανκονέρι να επανέρχονται στη διεκδίκηση του το καλοκαίρι του 2016. Σε κάποιο σημείο μάλιστα, τα ισπανικά ΜΜΕ ήταν σχεδόν σίγουρα ότι η μεταγραφή θα γίνει αλλά τελικά ο Αργεντίνος επέλεξε να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα.

Αντόνιο Κασάνο
Το καλοκαίρι του 2001 όλα έδειχναν ότι η Γιουβέντους θα έκανε δικό της το σούπερ ταλέντο της Μπάρι, αλλά τελικά επιθυμία του Κασάνο ήταν να γίνει συμπαίκτης με τον Φραντσέσκο Τότι και επέλεξε την Ρόμα. Τον Ιανουάριο του 2007, με την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης να μην εξελίσσεται όπως θα ήθελε, έπαιξε και πάλι δυνατά το σενάριο της μετακίνησης του στη Γιούβε αλλά ο Ιταλός άσος απάντησε και πάλι αρνητικά. Οπως είπε κι ο ίδιος πρόσφατα, καλύτερα για όλους...

Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ
Με την επιστροφή της στη Serie A, το 2007, η Γιουβέντους ήθελε να κάνει ένα καλό μπαμ στις μεταγραφές και έβαλε ψηλά στη λίστα της τον Ολλανδό άσο, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια εξέλιξη. Ενα χρόνο μετά ο Φαν Ντερ Φάαρτ φαινόταν σχεδόν σίγουρος για τους μπιανκονέρι αλλά και πάλι υπήρξαν εμπόδια στις συζητήσεις, με συνέπεια μια μεταγραφήπου έμοιαζε σίγουρη να μην γίνει ποτέ.

Τσάμπι Αλόνσο
Η ιστορία είναι γνωστή και είναι τραγική... Το καλοκαίρι του 2008 η Γιουβέντους μπορούσε να προχωρήσει στην απόκτηση του Τσάμπι Αλόνσο και όλα έδειχναν ότι έτσι θα γίνει, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο Κλαούντιο Ρανιέρι θεώρησε ότι είναι καλύτερη επιλογή ο Δανός Κρίστιαν Πόουλσεν. Δεν χρειάζεται να σχολιάσεις κάτι περισσότερο.

Λουίς Σουάρες
Δύο φορές έφτασε κοντά στην απόκτηση του η Γιουβέντους. Η πρώτη ήταν το 2011 αλλά τελικά δεν έγινε κάτι. Η δεύτερη ήταν το καλοκαίρι του 2013, όταν ο Ουρουγουανός ουσιαστικά τα είχε βρει σε όλα με τους μπιανκονέρι και είχε αποφασίσει την αποχώρηση του από την Λίβερπουλ. Στο Τορίνο, όπως παραδέχθηκε και ο Μπέπε Μαρότα πρόσφατα, έβλεπαν ότι οι πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή ήταν πάρα πολλές αλλά τελικά ο Σουάρες πείστηκε από τον Μπρένταν Ρότζερς να παραμείνει στην Αγγλία για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου