3 Μαρ 2018

Είναι προτέρημα να κάνεις το μίνιμουμ και να παίρνεις το μάξιμουμ αλλά… συνέλθετε

Το είπε ο Ντιμπάλα, το είπε ο Αλέγκρι, το είπε ο Μπαρτσάλι, το είπαμε όλοι μας την ώρα του ματς: Με τέτοια εμφάνιση την Τετάρτη η Γιουβέντους θα αποκλειστεί.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η απόδοση των μπιανκονέρι στο Ολίμπικο ήταν πολύ κακή. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο βλέπαμε μια ομάδα που έδειχνε να έχει μπλοκάρει εντελώς και μάλλον, από ένα σημείο κι έπειτα, να έχει αποδεχθεί ότι δεν αλλάζει κάτι. Αυτό, τελικά, δεν ίσχυε γιατί στο τέλος ήρθε η νίκη, αλλά πώς ήρθε; Με μια ατομική ενέργεια στο τέλος. Οχι ότι είναι κακό αυτό, αντιθέτως, αλλά συνολικά η ομάδα προβλημάτισε έντονα.

Προβληματική ήταν η εικόνα και στη ρεβάνς του κυπέλλου με την Αταλάντα και γενικά η Γιούβε δεν δείχνει να είναι σε τόσο καλή κατάσταση όσο αναμενόταν. Σίγουρα παίζουν κάποιο ρόλο οι τραυματισμοί, σίγουρα τα συνεχόμενα παιχνίδια είχα ως αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάζει συνεχώς η 11άδα για λόγους rotation, αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι η εικόνα της ομάδας είναι χειρότερη συγκριτικά με την ίδια περίοδο σε οποιαδήποτε από τις προηγούμενες τρεις σεζόν του Αλέγκρι.


Το να μπορείς να παίρνεις το μάξιμουμ κάνοντας το μίνιμουμ, είναι πολύ μεγάλο προτέρημα και κάνει και τη διαφορά γενικά. Οχι μόνο στο ποδόσφαιρο, παντού. Είναι προφανές, όμως, ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις μονίμως έτσι. Κι αν για το πρωτάθλημα μπορεί και να αρκεί, αφού από ένα σημείο κι έπειτα η Γιούβε κάποια ματς τα παίρνει με την ψυχολογία και μόνο, για το Λονδίνο την Τετάρτη δεν θα αρκεί.

Και όταν έλεγαν όλοι στην ομάδα ότι ο στόχος τους είναι να είναι στο 100% από τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου, μάλλον δεν εννοούσαν ότι ο στόχος τους είναι να πετάνε για να πάρουν το πρωτάθλημα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου