8 Μαρ 2018

Ζήσαμε μια από τις βραδιές που φτιάχνουν νέες γενιές οπαδών

Οπαδούς δε δημιουργούν μόνο τα τρόπαια και οι φιέστες αλλά και στιγμές σαν κι αυτές στο Γουέμπλεϊ το βράδυ της Τετάρτης ή το βράδυ του προηγούμενο Σαββάτου στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Πριν λίγα 24ωρα, η Γιουβέντους έκανε μια κακή εμφάνιση απέναντι στη Λάτσιο αλλά το γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα στις καθυστερήσεις έδωσε ένα χρυσό τρίποντο στην ομάδα του. Αυτό ήταν το εφήμερο και άμεσο κέρδος για τους μπιανκονέρι.

Εκείνο το βράδυ, με τους έντονους πανηγυρισμούς, την ανατροπή των δεδομένων μετά και το ματς της Νάπολι, το παλικαρίσιο γκολ του Ντιμπάλα δημιούργησε νέους οπαδούς της Γιουβέντους. Πιτσιρικάδες που ψάχνουν την ποδοσφαιρική τους ταυτότητα, καταστάλαξαν: από ’δω και πέρα θα είναι Γιουβέντους.

Αν το γκολ του Αργεντίνου στη Ρώμη ήταν σημαντικό για το πρωτάθλημα, τα γκολ των δύο Αργεντίνων στο Λονδίνο είναι ακόμη πιο σημαντικά για την ευρωπαϊκή υπόσταση της Γιουβέντους. Και αν κάποιοι λιλιπούτιοι φίλοι του calcio επέλεξαν την Κυρία για την ομάδα της καρδιάς τους μετά την αναμέτρηση με τη Λάτσιο, τη βραδιά του Champions League ο αριθμός αυτός θα αυξήθηκε.


Το δαιμονισμένο τρίλεπτο έδωσε στον Αλέγκρι και στους παίκτες του μια μεγάλη πρόκριση. Μια πρόκριση που φέρνει λεφτά στα ταμεία της ομάδας και την κρατάει μέσα στους τρεις στόχους. Τα τελευταία γκολ σε Ιταλία και Ευρώπη δημιούργησαν, όμως, νέους οπαδούς. Αύξησαν τους οπαδούς.

Κι εμείς κάπως έτσι δε γίναμε Γιουβέντους; Από κάποια μεγάλη στιγμή. Από κάποιον μεγάλο ποδοσφαιριστή. Από έναν αξέχαστο αγώνα. Ε, έτσι και τώρα, σε καμιά 15αριά χρόνια δε θα είναι λίγοι αυτοί που θα θυμούνται τα… παλιά και θα λένε, «ξέρεις πότε έγινα Γιουβέντους εγώ; Μετά τη μεγάλη ανατροπή επί της Τότεναμ. Ο Πάουλο με έκανε…».

7 σχόλια:

  1. Ο Άγγλος σπίκερ λέει "η Γιουβέντους δεν έχει game changers στο πάγκο".Ο Αλέγκρι στο δεύτερο δυο μπάκ και μετά από 7 λεπτά "the game had changed".
    Θα θυμούνται τα παλιά και θα λένε "ξέρεις πότε έγινα Γιουβέντους εγώ;Μετά την ανατροπή με την Τότεναμ.Ο Αλέγκρι με έκανε".
    Πάλι με τις αλλαγές αυτός ο άνθρωπος μας έκανε να του βγάλουμε το καπέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. edit:βάζει δύο μπακ

      Διαγραφή
    2. καρδιακους θα μας κανει με τις αλχημειες του στυλ μπαρτσαλι δεξι μπακ...τεσπα μεγαλη βραδια...το πιστευαμε και το καταφεραμε! και με κοντρα διαιτησια κιολας με το καραμπινατο πεναλτυ στον νταγκλας κοστα..τελος καλο ολα καλα..Grande Juve!!! fino alla fine!!!

      Διαγραφή
    3. α! και το οφσαιντ του κειν στην φαση με το δοκαρι..μην ξεχνιομαστε..θεια δικη ομως ;)

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω εάν ειδατε την ανακούφιση του del piero με το σφύριγμα της λήξης σε κάποιο post στο internet...αξιζει να το δείτε γιατί έπειτα από καιρό παραμένει ενας φανατικός bianconero και νιώθω τυχερός που έγινα και εγώ εξαιτίας του!alex del piero onore bianconero....forza juve sempre e per sempre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ ομαδαρα μου !!! Σε ευχαριστώ ΓΙΟΥΒΕΝΤΑΡΑ ΜΟΥ!!!! ΤΕΛΟΣ για φέτος δεν ξανά μιλάω αρνητικά για κανέναν!!!! Με σημαντικότατες απ ουσίες έστω να βοηθήσουν και σαν αλλαγές ξευτιλισαμε την ομαδουλα από το Λονδίνο που κάποιοι ( οι γνωστοί άγνωστοι σε ΟΤΕ και νόβα) μας τη θεωρούσαν φαβορί και καλύτερη ομάδα. Ποιοι ρε;; τα γατια;;; Εχετε καταλαβει με ποιον παίζουν; FORZA JUVE!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αλέγκρι με τις αλλαγές διόρθωσε τα αρχικά λαθη, ένα από τα οποία ήταν ο Μπαρτζάλι δεξί μπακ(όπως στο Κάρντιθ). Κάνω και μια άλλη σκέψη και τη λέω ωμα: μήπως είναι καλύτερα ο Τζίτζι να σταματήσει τώρα; Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή