9 Μαρ 2018

Η κυνική και ψυχρή ομάδα που έχει φτιάξει ένας προπονητής που είναι πάντα μέσα σε όλους τους τίτλους

Με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ασχολούνται σήμερα οι δύο από τις τρεις μεγάλες αθλητικές εφημερίδες της Ιταλίας, αποθεώνοντας τον.

Τόσο η Tuttosport όσο και η Corriere dello Sport έχουν αφιερώσει στον προπονητή της Γιουβέντους τα σημερινά πρωτοσέλιδα τους. Αιτία, φυσικά, η πρόκριση στους «8» του Champions League μετά τη νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο, με τους μπιανκονέρι να είναι για ακόμη μία χρονιά μέσα σε όλους τους στόχους τον Μάρτιο.

Αυτό είναι το ένα καλό του Αλέγκρι. Το γεγονός, δηλαδή, ότι έχει καταφέρει να διαχειρίζεται άψογα την κατάσταση και να έχει κάθε χρόνο τη Γιούβε μέσα σε όλους τους στόχους. Μπορεί να κατακτήσει πάλι τους δύο από τους τρεις τίτλους που κυνηγάει, μπορεί και τους τρεις, μπορεί και κανέναν. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει το μέλλον, αλλά όλοι ξέρουν πλέον ότι με τον Αλέγκρι στον πάγκο η Γιουβέντους θα είναι πάντα μέσα σε όλα.

Το άλλο καλό του Μαξ, αφορά στο γεγονός ότι δεν φοβάται τις αλλαγές της ομάδας, δεν κολλάει στο αν θα παραμείνει ή θα φύγει ένας παίκτης. Κάθε καλοκαίρι, από όταν ανέλαβε τη Γιούβε, έχουμε αλλαγές στο ρόστερ και αποχωρήσεις βασικών παικτών αλλά ο Αλέγκρι δεν επηρεάζεται και βρίσκει πάντα την λύση. Πολύ μεγάλη υπόθεση για προπονητή αυτό.


Το κακό είναι ότι ο Αλέγκρι παρουσιάζει μια Γιουβέντους απολύτως κυνική, επαγγελματίας, ψυχρή. Μια ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει κι από εκεί και πέρα αν έρθει και το θέμα, έχει καλώς. Αν όχι, δεν ήταν ούτως ή άλλως το πρώτο ζητούμενο για τον προπονητή. Με δεδομένο το ρόστερ που έχει η Γιούβε, θα έπρεπε η ομάδα να παίζει πολύ πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Γιατί έχει τους παίκτες για να το κάνει.

Από την άλλη, όμως, στο Τορίνο κοιτάζουν τα αποτελέσματα. Η Γιουβέντους, όπως έχουμε ξαναγράψει βασιζόμενοι όχι μόνο σε όσα βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε αλλά και σε όσα λένε και γράφουν οι Ιταλοί, λειτουργεί πλέον σαν μια κανονική επιχείρηση. Και σε μια κανονική επιχείρηση, στη σημερινή εποχή, αυτό που κοιτάζουν πρώτα και πάνω από όλα όλοι, είναι τα αποτελέσματα.

Κι όσο ο Αλέγκρι τα φέρνει αυτά, τόσο θα τον στηρίζουν σε όλα ιδιοκτησία και διοίκηση...

1 σχόλιο:

  1. Χιλιοσυζητημένη η κουβέντα τι είναι τελικά ωραίο ποδόσφαιρο... Δηλαδή αυτό που έκανε η Γιουβε χθες δεν ήταν ωραίο ποδόσφαιρο; Αυτό δεν θα το θυμόμαστε; Δυστυχώς η εποχή του playstation ποδοσφαίρου χάλασε την μαγεία της μπάλας. Κύριοι το μαγικό στο ποδόσφαιρο είναι οι ομάδες δολοφόνοι. Και η Γιουβε είναι μια από αυτές. Παράδειγμα η Μπαρτσελόνα του Πεπ. Γιατί έμεινε περισσότερο στα μυαλά μας; Επειδή έπαιζε "ωραία" μπάλα (υποκειμενικό) ή επειδή ήταν μια ομάδα δολοφόνος που δεν την ήθελες στο διάβα σου; Εγώ λέω το 2ο. Οι καλές ομάδες παίζουν "ωραίο" ποδόσφαιρο οι μεγάλες ομάδες κάνουν την δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή