25 Μαρ 2018

Το πιο σαδιστικό σενάριο εκδίκησης που μάς καλεί να το πιστέψουμε για να βρεθούμε στον ποδοσφαιρικό Ολυμπο

Μετά την κλήρωση του Champions League, το μυαλό μου είναι συνέχεια στο ματς με τη Ρεάλ. Και σε αυτά που μπορεί να ακολουθήσουν…

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά μέχρι τη σέντρα στα δύο παιχνίδια. Κάποιοι θα είναι αισιόδοξοι, κάποιοι θα ανησυχούν αρκετά για το αν θα τα καταφέρουμε ή όχι. Εγώ όμως βλέποντας τη Ρεάλ απέναντί μας, συνειδητοποιώ πως μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

Μετά τους Μαδριλένους ίσως έχουμε ραντεβού με την Μπαρτσελόνα και μετά ίσως με την Μπάγερν Μονάχου. Ισως. Ετσι, θα μπορέσουν, πιθανόν, να πληρωθούν κάποιοι ανοιχτοί λογαριασμοί. Ανοιχτός βέβαια παραμένει και ένας ακόμη λογαριασμός. Τοπικός. Ιταλικός.

Μια ιταλική υπόθεση η οποία δε μου βγαίνει από το μυαλό. Εάν η μοίρα θελήσει να απαντήσει μέσω του κάρματος, θα κλείσει ένας κύκλος μετά από 12 χρόνια. Ενας κύκλος τον οποίον άνοιξαν κάποιοι περπατώντας σε σκοτεινά μονοπάτια.

Πρόκειται για την αδικία που συνέβη στην ομάδα του 2006. Μια αδικία που έμεινε δίχως να κλείσει. Ολοι καταλάβατε πως αναφέρομαι στο Farsopoli. Τότε έπρεπε να πάνε στη Serie B. Η Γιουβέντους τιμωρήθηκε από την Ομοσπονδία και από ολόκληρη την Ιταλία.

Μια συνωμοσία όπως δεν είχε ξανασυμβεί στην ποδοσφαιρική ιστορία. Παράλληλα, όμως και το θυμόμαστε καλά όλοι αυτό, ένα ολόκληρο έθνος γιόρταζε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ένα σωρό παίκτες της Γιουβέντους σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Ιταλία γιόρταζε ενώ η Γιουβέντους είχε φτάσει στον πάτο.


Μπιανκονέρι, οι λεγόμενοι νεκροί ζουν περισσότερο όμως. Επιστρέψαμε, γυρίσαμε πίσω αλλά ο κύκλος δεν έχει κλείσει ακόμη. Τώρα φτάνει η στιγμή. Όπως τα έφερε η μοίρα, σήμερα, 12 χρόνια μετά η ιταλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έπιασε πάτο. Ενα Μουντιάλ δίχως την Ιταλία θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό. Ενα δυσάρεστο ποδοσφαιρικό γεγονός για ένα έθνος που ζει για το ποδόσφαιρο.

Εάν, λοιπόν, «χτυπήσει» το κάρμα, θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Θα τους χαιρετάμε από τον ποδοσφαιρικό Ολυμπο. Και έτσι θα πρέπει να γίνει… Ενώ η Ιταλία θα είναι… τηλεθεατής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εμείς να γιορτάζουμε τον τίτλο του Champions League. Θα είναι η μεγαλύτερη εκδίκηση…

Ο Μπουφόν τα είδε και έζησε όλα αυτά. Θα ήταν το καλύτερο φινάλε για έναν ποδοσφαιρικό ήρωα. Για έναν άνθρωπο με αξιοπρέπεια. Πιστεύω σε αυτή την ιστορία. Στο κάρμα και στη δικαιοσύνη της ζωής. Πιστέψετε και εσείς μαζί σου γιατί όταν πιστεύουμε στα όνειρα, τότε βγαίνουν. Πιστέψτε μαζί μου και η μοίρα θα είναι σύμμαχός μας.

Fino alla fine…

* Το άρθρο είναι αναγνώστη του forzajuve.gr. Τον ευχαριστούμε. Forza Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου