12 Απρ 2018

Ηχηρή παρέμβαση από τον Αντρέα Ανιέλι μετά τον αποκλεισμό, αναλυτικά η δήλωση που θα συζητηθεί στα κλαμπ των ισχυρών

Κόντρα σε ό,τι συνηθίζει, ο Αντρέα Ανιέλι έκανε δηλώσεις αμέσως μετά τη λήξη στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και αναφέρθηκε στον Πιερλουίτζι Κολίνα.

Το forzajuve.gr είχε γράψει... πριν δύο χρόνια, μετά τη ρεβάνς με την Μπάγερν στο Μόναχο, ότι από την ημέρα που μπήκε στη θέση του αρχιδιαιτητή της UEFA ο Κολίνα, το μόνο που γίνεται είναι να αδικούνται οι ιταλικές ομάδες στην Ευρώπη.

Δύο χρόνια μετά, με τη Γιουβέντους να αποκλείεται στο Μπερναμπέου με ένα τουλάχιστον αμφισβητούμενο πέναλτι, ο Ανιέλι μίλησε στη Mediaset αμέσως μετά τη λήξη και είπε αυτά που έπρεπε να πει.

Παραθέτουμε αυτούσιες τις δηλώσεις του προέδρου της Γιουβέντους...

«Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να αναλύσουμε την κατάσταση. Υπάρχουν αρκετές χώρες που έχουν υιοθετήσει το VAR, αυτό θα πρέπει να γίνει και στην Ευρώπη, γιατί εδώ αποφασίζεται το ποιος θα προχωρήσει και ποιος όχι. Εμείς απόψε αξίζαμε τουλάχιστον την παράταση.

Από εκεί και πέρα, ο αρχιδιαιτητής της UEFA, ο Πιερλουίτζι Κολίνα, δεν κάνει τίποτα από άλλο από το να χτυπάει τις ιταλικές ομάδες, οι ορισμοί των διαιτητών ίσως γίνονται για να δείξει ότι αν και Ιταλός είναι ουδέτερος. Ο αρχιδιαιτητής πρέπει να αλλάζει κάθε τρία χρόνια, τέλος. Δείτε τι αδικίες έχουν συμβεί φέτος σε ματς των Λάτσιο, Ρόμα και Μίλαν, όχι μόνο στα δικά μας ματς, όπως το πέναλτι στον Κουαδράδο στο πρώτο ματς που δε δόθηκε. Η τεχνολογία μπορεί να εξαφανίσει τα διαιτητικά λάθη από κάθε γήπεδο.

Η UEFA έχει ένα τεχνικό θέμα που θα πρέπει να λύσει άμεσα, στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους παίρνουν μέρος ομάδες από όλες τις χώρες και διαιτητές από όλες τις χώρες, αρκετές εκ των οποίων δεν έχουν ακόμη το VAR. Ο διαιτητής δεν ήξερε να χειριστεί την κατάσταση, πήρε λάθος απόφαση στη φάση του πέναλτι και ήταν υπερβολικός στην κόκκινη κάρτα, υπολογίζοντας και όσα έγιναν στο πρώτο ματς. Ηταν σε σύγχυση, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί. Ξαναβλέποντας τις φάσεις, ο διαιτητής θα είναι απόψε αυτός που θα στενοχωρηθεί περισσότερο, γιατί οι διαιτητές δεν θέλουν να κάνουν τέτοια λάθη. Αν είναι αρκετά νέος, άρα άπειρος; Οχι, εγώ στην ηλικία του έγινα πρόεδρος της Γιουβέντους, δεν είναι δικαιολογία αυτό.


Το μόνο που μένει να κάνουμε, είναι να χειροκροτήσουμε την ομάδα μας και τη Ρόμα γιατί απέδειξαν ότι τα πάντα μπορούν να ανατραπούν, ακόμη κι αν έχεις υποστεί βαριά ήττα στο πρώτο ματς. Μπράβο στον Μπουφόν γιατί έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και καλή τύχη σε Ρόμα και Λάτσιο, είναι σημαντικό οι ομάδες μας να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ευρώπη».

Ως ενημερωτικό σάιτ της Γιουβέντους, νιώθουμε δικαιωμένοι για τη δουλειά που γίνεται εδώ. Είμαστε οπαδοί αλλά είμαστε και δημοσιογράφοι. Γράφουμε και κρινόμαστε γι’ αυτά που γράφουμε και μπορεί να ανατρέξει κάποιος στα γραφόμενά μας και να τα βρει. Όπως το κείμενο που ακολουθεί. Γράφτηκε πριν δυο χρόνια και κάτι (18 Μαρτίου 2016) και πάνω σε αυτό μίλησε σήμερα ο Αντρέα Ανιέλι. Αυτό μπορεί να σας προσφέρει ένα καλό σάιτ: σωστή ενημέρωση, με σεβασμό, και αρχείο. Σας ευχαριστούμε για την ατελείωτη εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Σχετικά θέματα

Ανοιχτός πόλεμος με τον Κολίνα από τις ιταλικές ομάδες. Σε «πόλεμο» με τον Πιερλουίτζι Κολίνα είναι πλέον ανοιχτά οι ιταλικές ομάδες, με τα ΜΜΕ να δίνουν το στίγμα. Διαβάστε περισσότερα »



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου