23 Απρ 2018

Τι έγραψε ο Αλέγκρι μετά την ήττα από τη Νάπολι

Αυτό που θέλει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και μάλλον είναι και το σωστό, είναι αυτό που δεν μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή ο κόσμος.

Η ήττα από τη Νάπολι δε θα μπορούσε να περάσει χωρίς επιπτώσεις στη Γιουβέντους και ειδικά στο κλίμα στις τάξεις του κόσμου. Κλίμα που μπορεί εύκολα να υποθέσει κανείς, αλλά κι αν δεν μπορεί, αρκεί μια βόλτα στο ίντερνετ για να καταλάβει.

Οι οπαδοί των μπιανκονέρι τα έχουν βάλει με τον Αλέγκρι, αφού είναι φανερό πλέον ότι δεν αντέχουν άλλο αυτό το στυλ ποδοσφαίρου. Η Γιούβε υποδέχθηκε τη Νάπολι με στόχο, όπως φάνηκε, να μη χάσει και τελικά έχασε. Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) ότι έχασε, αλλά ότι παραμένει κολλημένη σε αυτή τη νοοτροπία.

Αυτό είναι που έχει προκαλέσει σήμερα τις αντιδράσεις και την κριτική του κόσμου, την ίδια ώρα που ο Αλέγκρι σκέφτεται όπως πρέπει. Ως προπονητής δηλαδή. Και επειδή είναι προπονητής, έγραψε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter: «Οι δίκες, οι ευθύνες, οι υποθέσεις δεν μετράνε. Μετράει μόνο το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να νικήσουμε!».


Σωστό είναι αυτό που λέει ο Αλέγκρι. Η Γιουβέντους, όντως, πρέπει να παραμείνει ήρεμη και συγκεντρωμένη στα παιχνίδια της. Ο κόσμος όμως -και αυτό πρέπει να το καταλαβαίνει και ο Μαξ- δεν κριτικάρει επειδή μπορεί να χαθεί, αν χαθεί, ένα πρωτάθλημα. Κριτικάρει επειδή δεν μπορεί, έπειτα από έξι γεμάτα χρόνια, να βλέπει μονίμως το ίδιο πράγμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου