12 Απρ 2018

Η φράση του αρχηγού που σε κάνει ν’ ανατριχιάσεις!

Ο αρχηγός ουσιαστικά ανακοίνωσε χθες με κάθε τρόπο το τέλος της καριέρας του σε δύο μήνες.

«Για να δώσω κίνητρο στους συμπαίκτες μου, τους είπα ότι αν αποκλειστούμε θα συνεχίσω...», έλεγε με χιούμορ την παραμονή του ματς. Χθες βράδυ, όμως, ο Τζίτζι Μπουφόν δεν αστειευόταν. Ούτε όταν απέκρουε ό,τι χρειάστηκε, ούτε όταν του γύρισε το μυαλό με τον Αγγλο διαιτητή, ούτε όταν έκανε δηλώσεις στη συνέχεια.

Ο Μπουφόν αποβλήθηκε για πρώτη φορά στο Champions League στο τελευταίο του ματς, όπως είπε ο ίδιος κάποια στιγμή στο Sky Italia, ενδεχομένως πάνω στα νεύρα του. Στο JTV, όμως, σχεδόν βουρκωμένος είπε ότι «η μεγαλύτερη υπερηφάνεια είναι το να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας και η μεγαλύτερη πίκρα ότι θα πρέπει να αφήσω αυτούς τους συμπαίκτες. Ελπίζω, όμως, να έμαθαν κάποια πράγματα, να τους μετέδωσα κάποια πράγματα». Ανατριχιάζεις ακούγοντας τέτοιες κουβέντες από τον αρχηγό…

Αν αυτό δεν είναι δήλωση ότι αποσύρεται, τι είναι; Και αυτό το έδειξε και η συμπεριφορά του. Τα νεύρα του, τα οποία για πρώτη φορά άφησε να φανούν, σαν ξέσπασμα, ήταν επειδή ήξερε ότι μια βραδιά που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως η σπουδαιότερη πρόκριση όλων των εποχών, μετατράπηκε τελικά στην τελευταία ευρωπαϊκή της καριέρας του.


Από έναν διαιτητή που «δεν έχει προσωπικότητα, θα πρέπει να κάτσει στην εξέδρα με την οικογένεια του, να πίνει sprite και να τρώει πατατάκια», από έναν διαιτητή που «δεν κατάλαβε τίποτα, δεν κατάλαβε σε τι ματς σφύριζε, δεν γίνεται άνθρωπος να μην καταλαβαίνει τι γινόταν σε αυτό το ματς και να το τελειώνει έτσι, στη θέση της καρδιάς έχει ένα σκουπιδοτενεκέ».

Καλά τα είπε...


2 σχόλια:

  1. Η φράση ενός άλλου αρχηγού (και φυσικά ενός από τους λόγους, μαζί με την υπερομάδα του 1996-1997 που έγινα Γιούβε και γράφω εδώ τα δικά μου) του Ντελ Πιέρο, ο οποίος για πρώτη φορά με ξενερώνει τόσο, που είπε συνοπτικά: "γιατί τέτοια αντίδραση;" μερικές φορές νιώθω ότι οι παλαιότεροι δεν θέλουν με τίποτα να πάρουμε το ch.l. λες και πρέπει να είναι αυτοί οι μοναδικοί και πιο σημαντικοί που πέτυχαν αυτό. Πιθανότατα φταίει η μαλακία μου και θυμός από τα χθεσινά για να σκέφτομαι έτσι και να ερμηνεύω λάθος την δήλωση του. Αλλά καλό είναι αφού κι αυτός, προς τιμήν του βέβαια, έφαγε τα σκατά της serie b να μην είναι πάντα τόσο υπεράνω και ψύχραιμος. Όχι πάντα και ειδικότερα όχι τέτοιες στιγμές που νιώθεις ότι αδικείσαι.

    Ρήγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ρήγα, το βλέπουμε πώς ακριβώς ειπώθηκε και επανερχόμαστε. Forza Juve!

      Διαγραφή