7 Απρ 2018

Επιτέλους, βγήκε μπροστά η διοίκηση στα όσα γράφονται

Η RAI μετέδωσε επίσημη θέση του Μπέπε Μαρότα και της Γιουβέντους για το μέλλον του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Με τα σενάρια να κυκλοφορούν συνεχώς μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι μπιανκονέρι έπρεπε να τοποθετηθούν με κάποιο τρόπο, επίσημη ή ανεπίσημα, για να μπει ένα τέλος. Αυτός ο τρόπος είναι το μήνυμα που μετέδωσε η RAI εκ μέρους του Μαρότα.

Συγκεκριμένα, στη RAI Sport είπαν σε εκπομπή τους: «Επικοινωνήσαμε με τον Μαρότα πριν λίγες ώρες και μας εξουσιοδότησε να μεταφέρουμε το μήνυμα του».


Και το μήνυμα είχε ως εξής: «Ο Μαρότα διαψεύδει όλα τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και διαβεβαιώνει ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα είναι 100% ο προπονητής της Γιουβέντους την επόμενη σεζόν. Μας είπε ότι αυτό μπορούμε να το μεταδώσουμε για να γίνει σαφής η θέση τόσο του ίδιου όσο και της Γιουβέντους πάνω σε αυτό το θέμα».

Καλά έκανε η Γιούβε και πήρε επίσημα θέση, ένα θέμα που είχε καυτηριάσει το forzajuve.gr πριν υπάρξει η ενημέρωση από τη RAI.


3 σχόλια:

  1. Τελειώνοντας το ματς με την ουραγό Μπενεβέντο όπου χρειάστηκαν 2 πέναλτι και πολλά βοηθα Παναγιά, για την επικρατηση της Γιουβέντους,μόνο προβληματισμο μου δημιουργεί αυτή η δήλωση. Τόση εμπιστοσύνη πια στον Αλεγκρι,γιατι ....τι βλέπουν..;;;
    Αυτό το ματς επρεπε να ήταν προπομπος ότι πάμε για όλα για όλα ματς στην Μαδρίτη. Αντί αυτού πάλι αναιμικη εμφάνιση, πάλι αλλαγή πολλών συστημάτων στο ίδιο ματς που πιο πολύ μπερδευουν τους ποδοσφαιριστές και γενικότερα κακό φεγγάρι για την Γιουβέντους,οπως ολη την σεζόν...
    Βάζουμε γκολ και περιμένεις να γίνει ξέσπασμα. Όχι κατευθείαν χειροφρενο και αργό τέμπο. Έτσι δεν γίνονται ανατροπές ειδικά σε εδρες σαν το Μπερναμπέου... Τα μόνα τριγωνακια και πάσες με την μια στο δικό μας αμυντικό τρίτο και όταν η επίθεση του αντιπάλου είναι 15 μέτρα μακριά. Αυτοματισμοί καθόλου,κάθετο παιχνίδι ανύπαρκτο,καντοχή και παιχνίδι κέντρου με δυσκολία σε ένα σημείο της σεζόν που αυτα είναι αυτονόητα για κάθε ομάδα του τοπ 8 του CL. Παίζαμε με την Μπενεβέντο των 13 βαθμών και χρειάστηκε ο Ιγκουαιν από τον πάγκο για να σπρινταρει στα χαμένα και να μην παιρνει μια πασά της προκοπής,οπως όλη την σεζόν
    Παρολαυτα πάμε για διπλο θανάτου και πρόκριση την Τετάρτη στην Μαδρίτη
    Forza Juve...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αλέγκρι δεν έγινε ξαφνικά κακός προπονητής. Μας πήγε σε 2 τελικούς σε 3 χρόνια. Λογικό να κάνει κακή χρονιά φέτος, μόλις πέρσι ήταν φιναλίστ. Βασικά εκτός τον Αντσελότι που κι αυτός για την Γιουβε θα είναι στοίχημα δεν βλέπω άλλον καλύτερο του Αλέγκρι να κυκλοφορεί στην πιάτσα! Οπότε καλά κάνει η διοίκηση. Όσο για φέτος, για μένα είναι ξεκάθαρα το πρόβλημα λόγω λάθους ρόστερ. Είναι πολύ απλό. Η άμυνα γέρασε, το κέντρο είναι επιπέδου ολλανδικού πρωταθλήματος και η επίθεση μόνη της δεν μπορεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Το 2ο πρόβλημα είναι η επιμονή της Γιουβε να παίξει ιταλικό ποδόσφαιρο το 2018. Σε όλα αυτά έχει μερίδιο ευθύνης ο Αλέγκρι αλλά την ευθύνη την έχει η ίδια η διοίκηση και το κλαμπ σαν υπόσταση. Το ταβάνι πιάστηκε και ξεπεράστηκε. Για να πάμε πιο πάνω χρειάζονται μια ντουζίνα παίχτες που να παίζουν σε γήπεδα του 2018 όχι του 1995. Θα καταλάβουμε πολλά μέχρι τον Αύγουστο από τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν. Αν πάει με ΝτεΣίλιο, Ρουγκάνι και Πιάνιτς και απλά αντικαταστήσει πρόσωπα πχ Κεντίρα με εναν άλλον Κεντιρα όπως ο άλλος γερμανός ή Μάτζουκιτς με έναν νέο Μάτζουκιτς, τότε θα δούμε μια από τα ίδια. Και ο Αλέγκρι έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά θέλει το σωστό ρόστερ. Πάντως εμένα κάτι μου λέει ότι του χρόνου η βάση θα είναι: Σέζνι-Κιελίνι-Ρουγκάνι-Καλντάρα-ΝτεΣίλιο-Τσαν-Ματουνιντί-Πιάνιτς-Κόστα-Ντιμπάλα-Ιγκουαίν. Δηλαδή τα ίδια και χειρότερα με φέτος, απλά θα αλλάξουν κάποια πρόσωπα που γέρασαν και η φιλοσοφία θα είναι ίδια. Τότε θα χάσουμε το πρωτάθλημα που νομοτελειακά θα είναι ώρα να γίνει και δεν θα περάσουμε ούτε από τους 16 και ο Αλέγκρι θα φύγει αποτυχημένος. Ελπίζω να μην συμβεί αυτό αλλά περιμένω και την... άποψη του Αρτέμη του ενός και μοναδικού από το Καστελόριζο. Αυτός ξέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αλεγκρι μας πήγε σε 2 τελικούς τα τρία τελευταία χρονια,κοντεύει να ξεπεράσει σε ποσοστό νικών τον Λίπι,αν δεν το έχει κάνει ήδη και έχει κατακτήσει 3 σερί νταμπλ. Βάση αυτού αποκλειστικά μόνο κακός κοουτς δεν μπορεί να θεωρηθεί.
    Αλήθεια όλα αυτά τα χρονια με τον Αλεγκρι στον παγκο θέλω να μου αναφέρεις ποσά ματς θυμάσαι την Γιουβέντους να πετάει,να παίζει μπαλαρα, να πνίγει τον αντίπαλο. Εγώ ελάχιστα μετρημενα στο ένα μου χέρι. Εκτός από στατιστικά το ποδόσφαιρο είναι και άλλα πολλά. Έχεις αναρωτηθεί γιατί όλα τα πιτσιρίκια υποστηρίζουν Μπαρτσελόνα,Ρεάλ,Μπαγερν και ίσως Παρί και Σίτι; Εσύ γιατί υποστηρίζεις Γιουβέντους και από πότε; Εγώ άρχισα να αντιλαμβάνομαι ποδοσφαιρο στα μέσα των 90's για αυτό έγινα Γιουβέντους. Κάποιοι 5 χρόνια μεγαλύτεροι είναι Μίλαν και πάει λεγοντας. Στα χρονια του Αλεγκρι κανένας πιτσιρικάς δεν θα γίνει Γιουβέντους και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει!
    Ναι εκτός από αποτελέσματα και υπογραφές για νίκες με 1-0 μηδέν , πρέπει να παρουσιάσεις και θέαμα. Μετά το φαρσιοπολις περιμέναμε πως και πως να επιστρέψουμε και να εδραιωθουμε. Αυτό το καναμε. Τωρα πρέπει να επιστρέψουμε και στην Ευρώπη με ποδοσφαιρικο στυλ που θα κανει τον κάθε τοπ κοουτς να πει αυτήν την Γιουβέντους θέλω να αντιγράψω, όπως άλλοτε ο σερ Τσιχλας για την Γιουβε του Λίπι.
    Ναι φταιει το ρόστερ αλλά δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Κάποτε είχαμε από κάτω τις Μίλαν και Ιντερ με πολύ χειρότερα ροστερ από αυτές. Στο παρόν εχουμέ ρόστερ που αυτοί ζηλεύουν και ποδόσφαιρο γιοκ.
    Κάτι τελευταίο, το 2006 ο Καπέλο στην Ρεαλ πήρε πρωταθλημα μετά από χρόνια και τον εδιωξαν γιατι ο τίτλος συνδυάστηκε με ασχημο ποδόσφαιρο. Εμείς από το 2011 και μετά χορτάσαμε τίτλους με άσχημο ποδόσφαιρο.
    Για αυτό υποστηρίζω πως ήρθε η ωρα για αλλαγή στον πάγκο και ίσως αλλαγη σε ποδοσφαιρικο στυλ με την επιλογή του επόμενου προπονητή. Μηπως έτσι καταφερουμε και κλεισουμε την ψαλίδα από τους υπόλοιπους μεγαλους της Ευρώπης σε θέαμα συνδυαστικά με αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή