1 Μαΐ 2018

Η σημαντική αλλαγή που θα πρέπει να γίνει στη νέα Γιουβέντους

Η διαφαινόμενη κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίσει τη Γιουβέντους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της και όλα δείχνουν ότι θα κλείσει όπως πρέπει. Με τους μπιανκονέρι δηλαδή πρωταθλητές. Σίγουρα, όμως, δεν ήταν όλα όπως πρέπει φέτος και αυτό είναι κάτι που δε θα πρέπει να ξεχαστεί μπροστά στους πανηγυρισμούς για το σκουντέτο που έρχεται.

Η φετινή σεζόν είναι αυτή στην οποία είδαμε για πρώτη φορά σε αυτά τα χρόνια τους οπαδούς, τους ultras, να πάνε στο προπονητικό κέντρο για να εξηγήσουν κάποια πράγματα στην ομάδα. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι κάτι δεν πήγε καλά, ότι κάποιο θέμα υπήρχε, ότι ορισμένα προβλήματα υπάρχουν και αυτά όλα θα πρέπει να λυθούν άμεσα.

Η Γιουβέντους παίρνει και το φετινό πρωτάθλημα επειδή είναι η πιο δυνατή ιταλική ομάδα, άρα σωστά το παίρνει. Θα κάνει λάθος, όμως, αν δεν αλλάξει τίποτα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ειδικά αν δεν αλλάξει φιλοσοφία πάνω σε κάποια πράγματα. Οπως, για παράδειγμα, στην αγωνιστική νοοτροπία της.

Η καλή άμυνα, η σοβαρότητα στα μετόπισθεν, η ικανότητα να παίρνει νίκες ακόμη κι αν δεν παίζει καλά, είναι στοιχεία που η Γιούβε κουβαλάει πολλές δεκαετίες και θα συνεχίσει να κουβαλάει για άλλες τόσες. Δε θα αρκούν όμως για πάντα και δεν εννοούμε για την προσπάθεια της να πάρει αποτελέσματα αλλά για την επιθυμία της να έχει τον κόσμο της ζεστό δίπλα της.

Οι μπιανκονέρι θα πρέπει από τη νέα σεζόν να ισοπεδώσουν τους αντιπάλους τους, όταν βλέπουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Οχι για να ισοπεδώσουν τον αντίπαλο αυτό καθ' αυτό, αλλά για να ανεβάσουν τον κόσμο τους, να δείξουν κάτι διαφορετικό και όμορφο ανανεώνοντας τη δίψα, τη διάθεση, τα κίνητρα όλων ώστε αυτή η δυναστεία που άρχισε το 2012 να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη.


Ομάδα που νικάει δεν αλλάζει, λένε και μπορεί να έχουν δίκιο. Αυτή η ομάδα, όμως, νίκησε πολύ περισσότερο από όσο περίμενε ο οποιοσδήποτε το καλοκαίρι του 2011 όταν ξεκινούσε αυτή η νέα εποχή με το νέο γήπεδο. Και για να συνεχίσει να νικάει τόσο κι άλλο τόσο, θα πρέπει σταδιακά να αλλάξει. Οχι απαραίτητα προπονητή, αν αυτός δείξει να είναι διαλλακτικός σε κάποια σημαντικά πράγματα, αλλά σίγουρα κάποιους παίκτες και ακόμη πιο σίγουρα νοοτροπία.

Επειτα από επτά σερί πρωταθλήματα, όταν με το καλό έρθει, θα είναι δύσκολο να «χορτάσει» κάποιος Γιουβέντους αν βλέπει πάλι το ίδιο πράγμα. Αντιθέτως, θα χορτάσουμε... απόλαυση αν η Γιούβε μπαίνει στο γήπεδο για να πατήσει τον αντίπαλο. Μπορεί να το κάνει και πρέπει να το κάνει. Πρώτα για τους οπαδούς της, για να ανανεώσει τη διάθεση τους, και μετά για τους αντιπάλους και τα άλλοθι που ψάχνουν εναγωνίως να βρουν κάθε φορά που γίνεται το φυσιολογικό...


2 σχόλια:

  1. Για να το κάνει αυτό,πρέπει να κάνουν ακριβές μεταγραφές στο κέντρο που είναι νευραλγική θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα! Να παιζει μπάλα σε όλα τα γήπεδα, όπως απέδειξε ότι μπορεί να κάνει, και όχι μόνο όταν έχει το αυγό στον κώλο, δηλ. είναι αναγκασμένη να το κάνει.Να μην οπισθοχωρεί όταν κερδίζει. Chris I Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή