29 Μαΐ 2018

Ο ιδιαίτερος τρόπος που είχε αντιμετωπίσει ο Ντελ Πιέρο το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για να τον πάρει στην Αγγλία

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τους αδικοχαμένους οπαδούς που έχασαν τη ζωή τους στο ακατάλληλο γήπεδο των Βρυξελλών στις 29 Μαΐου του 1985.

Η ημέρα είναι πολύ περίεργη και άκρως συμβολική για όλη τη φαμίλια της Γιουβέντους. Πριν μερικά χρόνια, όταν είχε γνωστό πως η Κυρία δε θα ανανεώσει το συμβόλαιο στον Ντελ Πιέρο, είχε ακουστεί, μεταξύ άλλων, και το όνομα της Λίβερπουλ. Οι Αγγλοι ενδιαφέρονταν να εντάξουν στο δυναμικό τους το Νο 10 των μπιανκονέρι.

Ο Αλεξ είχε προαποφασίσει πως έτσι κι αλλιώς δε θα αγωνιζόταν στην Ευρώπη. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που δοξάστηκε. Ιδιαίτερη αξία έχει όμως να θυμηθούμε τι είχε διαρρεύσει εκείνες τις ημέρες το περιβάλλον του.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μπορεί να μην τοποθετήθηκε για το θέμα, μίλησε όμως ένας άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά. Ο Κλαούντιο Πασκουαλίν υπήρξε εκπρόσωπος του Ντελ Πιέρο για πολλά χρόνια και γνώριζες όσο λίγοι τον τρόπο σκέψης του.


«Ο Αλεσάντρο είναι πραγματικός Γιουβεντίνος και όταν ήταν μικρό παιδί αυτό που έγινε στο Χέιζελ τον σημάδεψε», είχε πει ο Πασκουαλίν, απατώντας για τα όσα ακούστηκαν περί μεταγραφής του στη Λίβερπουλ. «Από σεβασμό στα θύματα εκείνης της ημέρας και λόγω της αγάπης του για τους οπαδούς των μπιανκονέρι αποφάσισε να μην ασχοληθεί με την πρόταση της Λίβερπουλ», είχε συμπληρώσει.


1 σχόλιο:

  1. GRANDE ALEX!!!!! Αυτά να τα δουν εκεί στη διοίκηση που διωξανε τον ηγέτη για τον καραγκιόζη περουκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή