19 Μαΐ 2018

Μας ήθελαν νεκρούς, τελικά μας έκαναν αθάνατους…

Το καλοκαίρι του 2006 η εθνική Ιταλίας κατακτούσε την κορυφή του κόσμου. Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη σκουάντρα ατζούρα. Δέος και θαυμασμός και για τη Γιουβέντους που η μισή εθνική ομάδα είχε το DNA της!

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Την ίδια εποχή, ένα σκάνδαλο ταρακουνά συθέμελα το ιταλικό ποδόσφαιρο. Με συνοπτικές διαδικασίες -αρκετά σύντομες για το μέγεθος των πληροφοριών και των κατηγοριών, τουλάχιστον όπως διέρρεε ο πρόθυμος Τύπος εκείνων των ημερών- τιμώρησαν τη Γιουβέντους και διέλυσαν το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Το Καμπιονάτο είχε χάσει την αίγλη του έτσι κι αλλιώς εδώ και κάποια χρόνια. Αυτό το χτύπημα μπορούσε να χαρακτηριστεί κομβικό. Μια στρατηγικής σημασίας ήττα που την έχουν χρεωθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι. Το Calcio έπεσε εκ των έσω, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις - ίσως και η Γιουβέντους. Πάντα βρίσκεται ένας Εφιάλτης.

Τα πρώτα χρόνια ήταν εφιαλτικά για μια Κυρία. Τα άβολα Σαββατοκύριακα στη δεύτερη κατηγορία και οι δυσκολίες της επιστροφής στην κανονικότητα. Σκοπός ήταν να σταθεί και πάλι όρθια. Και μετά να φτιάξει ομάδα. Για να διεκδικήσει την επιστροφή της στους εγχώριους τίτλους αλλά και την επιστροφή της στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Δώδεκα χρόνια αργότερα…


Το καλοκαίρι του 2018 η Γιουβέντους κατακτά το 7ο σερί πρωτάθλημά της. Κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ. Εσπασε το ρεκόρ των 6 συνεχόμενων. Το δικό της ρεκόρ. Είναι το  σκουντέτο Νο 36. Η εθνική Ιταλίας δε θα είναι στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Κάτι που είχε να συμβεί 60 χρόνια.

Το 2006 συγκεκριμένοι παράγοντες, θεσμικοί, αθλητικοί και από τα μίντια, ήθελαν τη Γιουβέντους νεκρή. Αν μπορούσαν, σήμερα, να γυρίσουν το χρόνο πίσω, δε θα έκαναν τίποτα ίδιο. Θα άφηναν τον Φάμπιο Καπέλο και την τότε ομάδα του να πανηγυρίσει τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Μάλλον και το επόμενο, το τρίτο που θα ερχόταν νομοτελειακά.

Το 2018, στο Allianz Stadium θα υψωθεί για 7η συνεχόμενη φορά το βαρύτιμο ιταλικό τρόπαιο. Το γήπεδο που εκτόξευσε τη Γιουβέντους συνεχίζει να διοργανώνει μόνο φιέστες. Πριν δώδεκα χρόνια ήθελαν τη Γιουβέντους νεκρή. Σχεδίασαν το θάνατό της. Τελικά την έκαναν αθάνατη…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου