20 Μαΐ 2018

Ο Αλέγκρι έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και εντυπωσιακό 206 φορές σε 219 παιχνίδια με τη Γιούβε

Σε αυτή την τετραετία του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο της Γιουβέντους, υπάρχει ένα στατιστικό πραγματικά εντυπωσιακό!

Βασικά, για να ξέρουμε τι λέμε, εντυπωσιακή είναι όλη η τετραετία στο σύνολο της αφού οι μπιανκονέρι έχουν κάνει και έχουν σπάσει ό,τι ρεκόρ μπορούσαν να σπάσουν. Και το έχουν κάνει αλλάζοντας σχεδόν πάντα, πραγματικά σχεδόν πάντα, την 11άδα τους!

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε 219 επίσημα ματς με τον Αλέγκρι στον πάγκο, η Γιούβε έχει παρατάξει 206 διαφορετικές αρχικές 11άδες! Είναι όσο εντυπωσιακό ή τρελό ακούγεται, αφού επί τέσσερα χρόνια οι μπιανκονέρι έχουν παίξει με 206 διαφορετικές 11άδες!

Οτι θα είναι έτσι, άλλωστε, είχε φανεί από την πρώτη χρονιά του Μαξ, όταν σε 57 αγώνες είχε αλλάξει 55 11άδες, με μέσο όρο αλλαγών τους 3-4 παίκτες ανά ματς. Τη δεύτερη σεζόν άλλαξε 50 11άδες σε 52 αγώνες, την τρίτη σεζόν σε 57 ματς είχε 53 διαφορετικές 11άδες και φέτος, μέχρι και το ματς με τη Βερόνα, σε 53 ματς η Γιουβέντους είχε 51 διαφορετικές 11άδες, με μέσο όρο αλλαγών τους 3-4 παίκτες ανά παιχνίδι.


«Αυτά τα στατιστικά δείχνουν τη δύναμη αυτής της ομάδας, δείχνουν το πόσο σημαντικοί είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ», είπε σχετικά ο Αλέγκρι χθες, δίνοντας -όπως κάνει πάντα- τον πόντο στη διοίκηση για το πώς διαμορφώνει το ρόστερ κάθε χρόνο και στους παίκτες του για τη δουλειά τους σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ολους τους παίκτες του, γιατί όλους τους χρησιμοποιεί. Και αυτό έχει αποδειχθεί 206 φορές σε 219 παιχνίδια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου