8 Μαΐ 2018

Γκατούζο: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Γιουβέντους έχοντας εμείς το... DNA Γιούβε

Ο Τζενάρο Γκατούζο χαρακτήρισε... Παγκόσμιο Κύπελλο το Coppa Italia για τη Μίλαν.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής των ροσονέρι στη συνέντευξη Τύπου...

Για το αν είχε παρακολουθήσει το ματς που έδωσε τον τελευταίο τίτλο στη Μίλαν, το Σούπερ Καπ κόντρα στη Γιουβέντους τον Δεκέμβριο του 2016: «Ναι, το είχα δει και το πανηγύρισα. Για εμάς, για τον ενθουσιασμό που έχουμε, το αυριανό τρόπαιο είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο για εμάς. Για τον ενθουσιασμό μας, τον ενθουσιασμό και τη δίψα των οπαδών μας. Δε χρειάστηκε να φτιάξω ψυχολογικά τους παίκτες μου, έχουν φτιαχτεί μόνοι τους, μιλάμε για έναν τελικό. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε Ιταλία και Ευρώπη επί επτά χρόνια, μια ομάδα με σπουδαία νοοτροπία. Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το πολύ δύσκολο εμπόδιο, αν τα καταφέρουμε θα είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για το αν πιστεύει ότι οι πιθανότητες είναι καλύτερες σε σχέση με τον τελικό του 2016: «Πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα: Να μην επιτρέψουμε τίποτα στη Γιουβέντους, η οποία έχει νικήσει πολλά ματς με την ποιότητα των παικτών της, και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Με θάρρος. Θα παίξουμε με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μας, η Γιούβε είναι μια ομάδα γεμάτη πρωταθλητές, μεγάλους παίκτες, αλλά έχει κι αυτή κάποιο, έστω μικρό, μειονέκτημα. Θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι, στο οποίο ελπίζουμε να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο τελευταίο 15λεπτο του ματς στο Τορίνο».

Για το πώς μπορεί να αποφύγει η Μίλαν αυτά τα λάθη: «Με προσοχή. Οι Κουαδράδο και Ντάγκλας Κόστα μπορούν να σου βάλουν πολύ δύσκολα με την ταχύτητα τους, πρέπει να έχουμε κοντά τις γραμμές, να είμαστε πιο προσεκτικοί, να κουραστούμε περισσότερο. Δεν αρκεί να προετοιμαστούμε τακτικά, είναι και θέμα μυαλού. Χρειάζεται να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να νικήσουμε τη Γιουβέντους».

Για το τι αλλάζει στην προετοιμασία ενός τελικού ως προπονητής, σε σχέση με όταν ήταν ποδοσφαιριστής: «Αλλάζουν όλα. Ως παίκτης ήμουν τρελός, προληπτικός, είχα συγκεκριμένο τρόπο να προετοιμάζομαι για τα ματς. Τώρα νιώθω την πίεση των οπαδών, των παικτών, όσων θέλουν το καλό μου».

Για το αν θα χρειαστεί να πει τίποτα στον Μπονούτσι: «Οχι. Οταν μπαίνεις στο γήπεδο, το σημαντικό είναι να τα δώσεις όλα. Από εκεί και πέρα, αν ο αντίπαλος είναι πιο δυνατός και αξίζει να νικήσει, με μεγάλη ταπεινότητα, με θυμό για την ήττα, δίνεις το χέρι και αναγνωρίζεις τη νίκη του. Το σημαντικό είναι να ξέρουμε ότι θα έχουμε κάνει τα πάντα για να φτάσουμε στη νίκη. Ετσι βλέπω το ποδόσφαιρο και έτσι μιλάω στους παίκτες μου».


Για το πώς είναι ο Σούσο και αν περιμένει ένα ματς όπως στη Ντόχα το 2016: «Περιμένω ένα Σούσο που θα βοηθήσει επιθετικά και αμυντικά. Δεν με ενδιαφέρει το άτομο σήμερα, με ενδιαφέρει η ομάδα. Αυτή τη στιγμή ως ομάδα έχουμε ανάγκη από τον Σούσο που θα βοηθήσει και στην άμυνα. Μπορεί να δυσκολευτεί, το ξέρω, αλλά το χρειαζόμαστε. Από εκεί και πέρα, έχει ποιότητα και το ξέρουμε. Και όπως είπε και ο Λέο (Μπονούτσι), αυτές τις δύο-τρεις ευκαιρίες που θα έχουμε αύριο, θα πρέπει να τις αξιοποιήσουμε, γιατί δε θα σου αφήσουν περισσότερες ευκαιρίες».

Για το αν θα προτιμούσε για αντίπαλο μια Γιουβέντους που δε θα ήταν σίγουρη για το πρωτάθλημα: «Επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα, τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του κυπέλλου. Για αυτούς δεν κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη, το βλέπεις. Αυτοί προπονούνται και παίζουν με τέτοιο τρόπο, ώστε στο τέλος του αγώνα, μερικές φορές, νομίζω ότι δεν έχουν ιδρώσει καν. Αυτό δείχνει και τη δύναμη τους. Ο Λέο (Μπονούτσι) το ξέρει καλά, έπαιξε πολλά χρόνια εκεί. Γι' αυτό θα πρέπει να κάνουμε ένα σπουδαίο ματς, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Γιουβέντους έχοντας εμείς το... DNA Γιούβε. Αυτό το θυμό, αυτό το τρέξιμο... Οταν δεν μπορούμε με την ποιότητα, πρέπει να βρίσκουμε άλλο τρόπο για να τα καταφέρνουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου