8 Μαΐ 2018

«Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας απέναντι σε μία ομάδα που παίρνει πρωτάθλημα όχι παίζοντας όμορφη μπάλα»

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι θέλει όσο τίποτα άλλο να σηκώσει αύριο βράδυ το Coppa Italia, κόντρα στον αντίπαλο που ήθελε να έχει απέναντι του, όπως τόνισε.

Τα κυριότερα από όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της Μίλαν...

Για το γεγονός ότι είναι πάλι σε τελικό, αν και άλλαξε φανέλα: «Είναι πάντα όμορφο να παίζεις τέτοια ματς, τα οποία αξίζει η Μίλαν. Η έξτρα δύναμη για εμάς πάντα ήταν και θα είναι η ομάδα. Ο Μπονούτσι μπορεί να κάνει λίγα πράγματα αν η υπόλοιπη ομάδα δε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Γι' αυτό είμαι πεπεισμένος ότι αύριο θα κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι».

Για το πώς θα νιώσει αν σηκώσει την κούπα ως αρχηγός της Μίλαν: «Θα είναι όμορφο και σημαντικό αν το σηκώσω αύριο, έπειτα από όσα ζήσαμε μέσα στη σεζόν. Θα είναι σημαντικό για τη Μίλαν ως κλαμπ και για εμάς ως ποδοσφαιριστές. Είμαι αισιόδοξος, αν και απέναντι μας θα είναι μια σπουδαία ομάδα που μόνο μαθηματικά δεν έχει κατακτήσει ακόμη το πρωτάθλημα. Η Μίλαν, όμως, θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της».

Για το αν μπορεί να πει ένα λόγο, πέρα από την αισιοδοξία του, για τον οποίο θα νικήσει η Μίλαν: «Θα νικήσουμε αν είμαστε κυνικοί στις 2-3 ευκαιρίες που θα έχουμε. Η Γιούβε έχει σπουδαία ποιότητα, σπουδαίους ποδοσφαιριστές, έχει κάνει τρομερό πρωτάθλημα κατακτώντας το scudetto ίσως όχι παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά βασιζόμενη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Θα χρειαστεί να κάνουμε το τέλειο ματς για να πάρουμε το τρόπαιο μαζί μας».


Για το πώς ένιωσε όταν σκόραρε στο Τορίνο και τι θα έκανε για να το ξανανιώσει: «Το γκολ ήταν καταρχάς μια προσωπική χαρά γιατί τα τελευταία χρόνια σκόραρα πάντα σημαντικά γκολ και είχα καλή συγκομιδή κάθε χρόνο. Φέτος έβαλα μόνο δύο, αλλά αυτό που θέλω περισσότερο είναι να κατακτήσω το πρώτο τρόπαιο με τη φανέλα της Μίλαν και να κλείσει καλά η σεζόν».

Για το αν έχει φανταστεί τι θα πει στον Μπουφόν αν νικήσει η Μίλαν: «Το μόνο που έχω φανταστεί και θέλω είναι να κάνω ένα σπουδαίο ματς και να νικήσουμε. Από εκεί και πέρα, για να αγκαλιάσω τον Τζίτζι και τους πρώην συμπαίκτες μου, αυτούς με τους οποίους συνυπήρξα στη Γιουβέντους, θα υπάρχει χρόνος. Για 90 λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι, αλλά στην πραγματική ζωή μιλάμε καθημερινά. Δε θα χρειαστεί να παρηγορήσω κανέναν και κανένας δε θα χρειαστεί να παρηγορήσει εμένα, είναι μέρος του παιχνιδιού και είμαι χαρούμενος που αντίπαλος είναι η Γιούβε γιατί ήθελα να αντιμετωπίσω την πιο δυνατή ιταλική ομάδα».

Για το που μοιάζουν και που διαφέρουν Μίλαν και Γιουβέντους, όπως και για τη σημασία του Coppa Italia: «Επί επτά χρόνια έμαθα τι σημαίνει να δουλεύεις για τη Γιουβέντους και τι είναι αυτή η περίφημη νοοτροπία νικητή. Τη Μίλαν τώρα τη μαθαίνω, εντυπωσιάστηκα την πρώτη μέρα και συνεχίζω να ανακαλύπτω αυτό τον νέο κόσμο, με τη βοήθεια και του προπονητή, ο οποίος ξέρει τα πάντα για τη Μίλαν. Οσο για την αξία του Coppa Italia, δεν έχει την αξία άλλων διοργανώσεων ίσως, αλλά το να σηκώσουμε μια κούπα φέτος θα έχει ξεχωριστή σημασία».


Για το αν μπορεί να είναι η αρχή ενός νέου κύκλου για τη Μίλαν και τον ίδιο: «Οι κύκλοι ανοίγουν πάντα με μια νίκη. Θα προσπαθήσουμε με μέγιστο σεβασμό στον αντίπαλο, είναι δύσκολο αλλά πιστεύουμε ότι το αξίζουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε μια όμορφη βραδιά».

Για το ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον φετινό τελικό και αυτόν προ διετίας, όταν ήταν παίκτης της Γιουβέντους: «Πριν δύο χρόνια ήμουν τιμωρημένος, δεν είχα παίξει (γελάει). Το απόλαυσα από την εξέδρα. Αύριο αν νικήσουμε θα είμαστε σίγουροι για τη συμμετοχή μας στο Europa League χωρίς να σκεφτόμαστε τις δύο αγωνιστικές που απομένουν».

Για το αν έχει κάνει ξεχωριστή ομιλία προς τους συμπαίκτες του: «Οχι, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται. Είδα την ομάδα σίγουρη και έτοιμη, από εκεί και πέρα είμαι βέβαιος ότι ο μίστερ θα ξέρει τι να μας πει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου