11 Μαΐ 2018

Το πιο εύστοχο σχόλιο που διαβάσαμε για Μπουφόν και Ντοναρούμα, μας φέρνει στο μυαλό ακόμη δύο άστοχες συγκρίσεις

Είναι μια από τις πιο πετυχημένες ατάκες για κάποιον που φεύγει αλλά και κάποιον που φαινομενικά έρχεται. Είναι ένα μάθημα για να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε.

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν βρίσκεται λίγο πριν το μεγάλο φινάλε. Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα είναι στο ξεκίνημα. Μήνες πίσω, ο πορτιέρε της Γιούβε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιταλίας, έδινε το χρίσμα στον πορτιέρε της Μίλαν. Ο αντικαταστάτης του. Ναι, ο Ντοναρούμα είναι η ελπίδα του αύριο. Αλλά δεν είναι ο νέος Μπουφόν. Σε καμία περίπτωση. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Στο εκπληκτικό άρθρο του Αλεσάντρο Βοκαλέλι, του διευθυντή της Corriere dello Sport, που δημοσίευσε το forzajuve.gr, ο Ιταλός δημοσιογράφος γράφει μεταξύ άλλων: «Ενα ξεχωριστό κεφάλαιο το αξίζει ο Μπουφόν, καθοριστικός ακόμη και στα 40 του χρόνια, πιστός σε μια καριέρα πραγματικού μύθου. Αμείλικτη η σύγκριση με τον Ντοναρούμα, προς επιβεβαίωση ότι χρειάζεται πάντα προσοχή στις παρομοιάσεις».


Ναι, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις παρομοιάσεις. Και αυτή δεν είναι η μόνη που εκθέτει όσους από εμάς την έχουμε πει ή υιοθετήσει. Πριν 2-3 χρόνια, ο Ντανιέλε Ρουγκάνι ήταν ο νέος Σιρέα.

Λίγο πιο μετά, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναρωτιόνταν αν ο Πάουλο Ντιμπάλα είναι ο νέος Ντελ Πιέρο. Επειδή και στις τρεις περιπτώσεις κανένας νέος δεν πλησιάζει τα συγκεκριμένα θηρία, χρειάζεται προσοχή στις παρομοιάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου