3 Ιουν 2018

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Γιουβέντους

Τα γεγονότα γράφουν την ιστορία. Και οι νικητές. Αυτή η ρήση εμπεριέχει μια μεγάλη αλήθεια μέσα της. Δεν είναι πάντα έτσι, αλλά ισχύει για τις περισσότερες φορές.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Και η Γιουβέντους, όπως την έχουμε ζήσει ή την ξέρουμε εμείς, έχει βρεθεί πάρα πολλές φορές από την πλευρά των νικητών. Εχει βρεθεί και στην πλευρά των ηττημένων. Λογικό. Οι μάχες είναι πολλές. Και σε όλα τα επίπεδα.

Σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν, η Γιουβέντους έχανε μια μεγάλη μάχη. Αυτή με τη Ρεάλ στον τελικό του Κάρντιφ. Σε ένα ματς που οι 11 του Αλέγκρι μπήκαν στο γήπεδο με την περιγραφή του φαβορί να τους συνοδεύει και το κορεό των οπαδών να γράφει: Τώρα είναι η ώρα. Δυστυχώς τίποτα από τα δύο δεν επαληθεύθηκε.

Δεν ήταν ούτε τότε η ώρα της Γιουβέντους. Ο χαμένος τελικός του Κάρντιφ είναι  η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της ομάδας. Στο Βερολίνο, δύο τελικούς πίσω, κανείς δεν περίμενε τους μπιανκονέρι να είναι εκεί, πόσω μάλλον να σηκώσουν το κύπελλο. Οταν χάνεται ένα τρόπαιο υπάρχει στεναχώρια αλλά παίζουν ρόλο και οι συνθήκες.

Και απέναντι στη Ρεάλ ήταν πολύ χειρότερα σε σχέση με την Μπαρτσελόνα. Οπως και παλιότερα, απέναντι στη Ντόρτμουντ, ήταν χειρότερα απ’ ό,τι με τη Ρεάλ. Το χαμένο τρόπαιο του Κάρντιφ επηρέασε τη σύγχρονη ιστορία της Γιουβέντους. Δεν είναι τόσο ότι την προσγείωσε απότομα. Είναι πως δεν την άφησε να απογειωθεί. Την κράτησε πίσω.


Κακά τα ψέματα, η χρονιά που θα ακολουθούσε. αυτή που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες δηλαδή, θα ήταν εντελώς διαφορετική. Θα ήταν μια σεζόν στην οποία η ομάδα θα έπαιζε τα Σούπερ Καπ, θα ήταν η σεζόν που η ομάδα θα κατέβαινε στην Ευρώπη με αέρα. Για να κρατήσει τον τίτλο της. Θα ήταν η σεζόν που, όπως είδαμε τελικά, η Γιουβέντους θα μπορούσε να είναι ξανά στον τελικό του Κιέβου. Και να γινόταν αυτή, η ομάδα που θα κατακτούσε για πρώτη φορά δύο σερί Champions League. Η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική από την παραπάνω περιγραφή.

Το 90λεπτο του Κάρντιφ θα μπορούσε να αλλάξει τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Αυτό το γνωρίζει καλά και ο Αντρέα Ανιέλι με τους συνεργάτες του, όπως και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με τους παίκτες του. Επειδή στις 3 Ιουνίου του 2017 χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, θα πρέπει διοίκηση και προπονητής να φτιάξουν μια ομάδα που θα πάει να πάρει το Champions League. Η στιγμή παραμένει κατάλληλη ακόμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου