5 Ιουλ 2018

Γιατί η Γιουβέντους μπορεί να πάρει με 100 εκατ. ευρώ τον Κριστιάνο ενώ έχει ρήτρα 1 δισ.

Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο θα κλείσει, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, Παρασκευή ή Σάββατο, αλλά γιατί θα γίνει με τόσο μικρό ποσό;

Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά και οι μισοί υποστηρίζουν ότι η Γιουβέντους θα ολοκληρώσει αυτή την μεταγραφή την Πέμπτη, οι άλλοι μισοί γράφουν για Σάββατο. Σε αυτή την κατηγορία, για παράδειγμα, ανήκει το έγκυρο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το θέμα είναι ότι όλοι συμφωνούν πως η μεταγραφή θα γίνει εδώ που φτάσαμε και είναι μια καλή στιγμή για να δούμε γιατί γίνεται με 100 εκατ. ευρώ αυτή η αγορά.

Οπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε συμφωνήσει τον Ιανουάριο με τον Ζόρζε Μέντες ότι ο Ρονάλντο θα μπορεί να αποδεσμευτεί με 100 εκατ. ευρώ, αλλά με ένα συγκεκριμένο όρο: Αυτό το ποσό να μην ισχύει για τη Μπαρτσελόνα που είναι άμεσος αντίπαλος, για την Παρί Σεν Ζερμέν που κάνει τρέλες, για τους Αγγλους που σκορπάνε λεφτά για πλάκα.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, αν δεχθούμε ότι ισχύει αυτό, προφανώς δεν συμπεριέλαβε την Ιταλία σε αυτή την «απαγόρευση», επειδή δεν πίστευε ότι κάποια ιταλική ομάδα, δηλαδή η Γιουβέντους που είναι η πιο δυνατή οικονομικά, θα έδινε το συμβόλαιο που θα ζητούσε ο Ρονάλντο, άρα δεν είχε νόημα να τους απαγορεύσει να προσφέρουν 100 εκατ. ευρώ.


Πάνω σε αυτό, λοιπόν, πάτησαν οι Μπιανκονέρι και έχουν φτάσει πλέον μια ανάσα από την απόκτηση του Πορτογάλου. Και φυσικά πρέπει να αναγνωριστεί το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά -παραδείγματα μπορούμε να αναφέρουμε πολλά, με τελευταίο τη ρήτρα για την απόκτηση του Ντάνι Αλβες ως ελεύθερο- ο Μπέπε Μαρότα «διαβάζει» καλά μια ρήτρα.

Κι αφού τη «διάβασε» σωστά, αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά τώρα, θα κλείσει αύριο-μεθαύριο τη σπουδαιότερη μεταγραφή της καριέρας του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου