14 Ιουλ 2018

«Αν ο Μάντζουκιτς ήταν μικρότερος ηλικιακά θα άξιζε 200 εκατ. ευρώ!»

Μία μέρα πριν τον τελικό του Μουντιάλ, ο Μάριο Μάντζουκιτς αποθεώνεται από όλους.

Το γκολ που έβαλε στον ημιτελικό με την Αγγλία, στέλνοντας την Κροατία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έφερε σε πρώτο πλάνο τον επιθετικό/εξτρέμ της Γιουβέντους. Και τον έφερε σε πρώτο πλάνο γενικά η παρουσία του στα γήπεδα της Ρωσίας, αφού άπαντες πλέον αναγνωρίζουν το πόσο σημαντικός είναι ο Μάριο για την ομάδα του.

Είτε μιλάμε για την εθνική, είτε για τη Γιούβε, ο Μάντζουκιτς θυσιάζεται πάντα στο γήπεδο και κάνει αυτό που χρειάζεται πρώτα η ομάδα και μετά ο ίδιος. Και αυτό, πλέον, δεν το αναγνωρίζουν μόνο οι οπαδοί των μπιανκονέρι ή ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αλλά όλος ο κόσμος.

Ο προπονητής της Κροατίας και ο Λούκα Μόντριτς είπαν άπαντες ότι ο Μάντζουκιτς είναι ο καλύτερος της Χρβάτσκα λόγω της νοοτροπίας του, ενώ ένας από τους καλύτερους σέντερ φορ των τελευταίων δεκαετιών, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ήταν ξεκάθαρος: «Ο Λουκάκου ήταν ένας από τους φορ που μου άρεσαν περισσότερο, αλλά ο καλύτερος του Μουντιάλ ήταν ο Μάντζουκιτς. Η δύναμη του, η τεχνική του, ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει τους αγώνες ακόμη κι όταν δεν σκοράρει... Είναι ένας σπουδαίος φορ».


Ακόμη πιο... εντυπωσιακός ήταν ο Γερμανός παλαίμαχος άσος Στέφαν Εφενμπεργκ, ο οποίος είπε για τον επιθετικό της Γιουβέντους: «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τον έδωσε η Μπάγερν. Είναι ένας πλήρης επιθετικός, δουλεύει για την ομάδα και πετυχαίνει και σπουδαία γκολ, μεγάλης σημασίας, όπως αυτό με την Αγγλία. Αν ήταν μικρότερος ηλικιακά θα άξιζε 200 εκατ. ευρώ! Αν ο Μάντζουκιτς παίξει καλά όπως με την Αγγλία, η Κροατία μπορεί να νικήσει τη Γαλλία».


1 σχόλιο:

  1. Ο Μάτζουκιτς μπορεί να μην είναι ο λαμπερός φορ, αλλά σίγουρα είναι από τους πολυτιμότερους παίχτες της Γιούβε τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω του χρόνου να κάνει ακόμη μία καλή σεζόν και να βοηθήσει την ομάδα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, είναι από τους παίχτες που μπορεί να παίξουν και σε άλλες θέσεις και να βοηθήσουν. Μπράβο Μάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή