3 Ιουλ 2018

Το φλερτ με τη Γιούβε, το κάρμα και το κίνητρο του Κριστιάνο Ρονάλντο

Η βραδιά που άρχισε το φλερτ, το κάρμα από το παρελθόν, το κίνητρο να γράψει ξεχωριστή ιστορία.

Πολλά μπορούν να γραφτούν για τα σενάρια περί Γιουβέντους και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το όνομα του Πορτογάλου συνδέθηκε για πρώτη φορά με τους μπιανκονέρι πριν τρεις μέρες μέσω της Tuttosport. Ελάχιστοι έδωσαν βάση. Τώρα, μετά τα σημερινά δημοσιεύματα της Marca και της A Bola, το συζητάνε περισσότεροι το θέμα. Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα γίνει αυτή η μεταγραφή.

Μιλάμε για πολύ δύσκολη και πολυδάπανη υπόθεση, για την οποία προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από το Τορίνο που να επιβεβαιώνει όλα αυτά. Οπως και να έχει πάντως, μπορούμε να σταθούμε σε κάποια πράγματα, περιμένοντας να δούμε αν όντως ισχύει αυτή η ιστορία ή είναι απλά ένα καλοκαιρινό σενάριο.


Το φλερτ
Πριν 1,5 μήνα, τον Μάιο ήταν, η ιταλική πολιτική εφημερίδα Corriere della Sera έγραψε ότι ανάμεσα στη Γιούβε και τον Κριστιάνο είναι σε εξέλιξη ένα φλερτ, το οποίο άρχισε τη βραδιά του 0-3 στο Τορίνο, στον πρώτο προημιτελικό του Champions League. Ηταν η βραδιά που ο Ρονάλντο σκόραρε ακόμη και με ψαλιδάκι, παίρνοντας το χειροκρότημα του Allianz Stadium. Σύμφωνα με όσα έγραφε τον Μάιο η Corriere della Sera, εκείνο το βράδυ άρχισε ένα φλερτ ανάμεσα στη Γιουβέντους και τον Πορτογάλο. Δεν είμαστε σε θέση, φυσικά, να ξέρουμε αν ισχύει ή όχι, αλλά μπορούμε να το δέσουμε, αν θέλουμε, με τα σημερινά δημοσιεύματα για πολλές συζητήσεις ανάμεσα στον Ρονάλντο και τον ίδιο τον Αντρέα Ανιέλι τους τελευταίους μήνες.


Το κάρμα
Η στατιστική δείχνει ότι η Γιουβέντους είναι η ομάδα στην οποία έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στο Champions League ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Οσοι το βλέπουν πιο... ελεύθερα το θέμα, ισχυρίζονται ότι αυτή η «σχέση», οφείλεται στο κάρμα και στη μεταγραφή που δεν έγινε κάποτε. Πότε; Το 2003, όταν ο Πορτογάλος είχε πάει στο Τορίνο, είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Λουτσιάνο Μότζι, αλλά ο Μαρσέλο Σάλας αρνήθηκε να πάει σαν αντάλλαγμα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η μεταγραφή δεν έγινε.

Από τότε, δυστυχώς, ο Κριστιάνο σκόραρε κάθε φορά που βρήκε απέναντι του τους μπιανκονέρι. Ετσι είναι το κάρμα, υποστηρίζουν οι Ιταλοί, οι οποίοι «βλέπουν» ότι ανάμεσα στον Ρονάλντο και τη Γιούβε υπάρχει όντως κάτι διαφορετικό στον αέρα: Η τότε συμφωνία για μεταγραφή που δεν έγινε, η «εκδίκηση» του Πορτογάλου με τα συνεχή γκολ στους μπιανκονέρι, το χειροκρότημα του Allianz Stadium μετά το ψαλιδάκι στο 0-3. «Αυτό το χειροκρότημα είναι η πιο όμορφη στιγμή της καριέρας μου», είπε τότε ο Κριστιάνο, ο οποίος είχε ευχαριστήσει τους Γιουβεντίνους με υπόκλιση και δείχνοντας την καρδιά του. Το feeling, επομένως, υπάρχει.


Το κίνητρο
Λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του φετινού Champions League, τρίτο σερί για τη Ρεάλ, τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια και πέμπτο στην καριέρα του Ρονάλντο, αφού είχε κατακτήσει ένα και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πορτογάλος έριξε τη βόμβα. Με μια δήλωση του ήταν σα να έλεγε ουσιαστικά ότι αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τους Μαδριλένους, στους οποίους πέτυχε τα πάντα. Τα κίνητρα, επομένως, λιγοστεύουν για τον ίδιο αν παραμείνει στη Ρεάλ.

Αντιθέτως, όπως γράφει σήμερα η Corriere dello Sport αλλά και η Corriere della Sera, τα κίνητρα είναι ανεξάντλητα για τον Πορτογάλο αν καταλήξει στη Γιουβέντους. Και πάνω από όλα, το μεγαλύτερο όλων, είναι να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Champions League. Να είναι αυτός που θα έχει σπάσει την κατάρα των χαμένων τελικών των μπιανκονέρι, αυτός που θα έχει επαναφέρει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά στο Τορίνο έπειτα από αναμονή τόσων χρόνων, κατακτώντας παράλληλα Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες. Κάτι που έχει πετύχει μόνο ένας στην ιστορία, ο Κλάρενς Ζέεντορφ (Αγιαξ, Ρεάλ, Μίλαν).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου