20 Ιουλ 2018

Η πιο ανόητη διαμαρτυρία, ο ανυπόμονος Κόντε και ο προπονητής που άλλαξε τη μοίρα της Κυρίας

16 Ιουλίου 2014 - 16 Ιουλίου 2018. Δύο ημερομηνίες που ο κόσμος της Γιουβέντους ήταν στους δρόμους και φώναζε. Για διαφορετικούς λόγους όμως.

Παραθέτουμε αυτούσιο ένα κομμάτι που διαβάσαμε στη Gazzetta dello Sport για το πώς άλλαξαν τα πράγματα στη Γιουβέντους μέσα σε μια τετραετία, την τετραετία του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

«Πριν τέσσερα χρόνια αυτές οι κραυγές ήταν πολύ πιο σκούρες. Ο κόσμος ανέβαζε τα ντεσιμπέλ όπως τώρα, αλλά κανείς δεν είχε το χαρούμενο πρόσωπο αυτών που περίμεναν όρθιοι επί ώρες έξω από το J-Medical: Στις 16 Ιουλίου 2014 οι τιφόζι δεν φώναζαν "φέρε μας το Champions", αυτό που ήθελαν να φέρουν ήταν τον Αλέγκρι έξω από τη Γιούβε. Αν το ξανασκεφτείς τώρα, ποτέ μια διαμαρτυρία δεν αποδείχθηκε πιο ανόητη.

Αυτός ο προπονητής που δεν άρεσε στους οπαδούς, ένοχος για το παρελθόν του στη Μίλαν και επειδή πήρε τον ακόμη ζεστό θρόνο του Κόντε, άλλαξε τη μοίρα της Κυρίας: Σε τέσσερα χρόνια ξανάδωσε στη Γιούβε την ευρωπαϊκή της διάσταση, την έκανε ελκυστική για τον Ρονάλντο. Αυτή η 16η Ιουλίου 2018, στην τελική, διασταυρώνεται με εκείνη την 16η Ιουλίου 2014: Η ιστορία έκανε αδιανόητες αλλαγές, από τα σφυρίγματα έφερε την έκσταση.

Τότε έκαιγε η ευρωπαϊκή πτώση: Περισσότερο και από το 3ο σερί πρωτάθλημα του Κόντε με τα ρεκόρ, βάρυνε η πίκρα για τον αποκλεισμό στον όμιλο του Champions League. Η Γιούβε βυθίστηκε στο χιόνι της Κωνσταντινούπολης και μετά στο Europa League απέτυχε, χάνοντας την ιστορική ευκαιρία να σηκώσει ένα τρόπαιο στο Stadium. Ολα αυτά θυσιάστηκαν στο βωμό του πρωταθλήματος των 102 βαθμών: Ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί μια Γιούβε πιο... κανίβαλο και δύσκολα θα ξαναδούμε τέτοια επίδοση.


Ο Κόντε άφησε το δημιούργημα του στη δεύτερη μέρα της προετοιμασίας, λόγω της κούρασης στις σχέσεις και για τις διαφορές με τη διοίκηση στα μεταγραφικά: Ηθελε τον Κουαδράδο, αμέσως, αλλά αν περίμενε λίγο θα τον είχε. Θα είχε στη διάθεση του τον Κολομβιανό και πολλούς άλλους. Δεν μπορούσε να ξέρει, όμως, ο Κόντε ότι το κλαμπ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα άρχιζε την ανέλιξη προς τον ουρανό.

Ολα έχουν αυξηθεί: Ο κύκλος εργασιών, τα έσοδα, η δύναμη στις μεταγραφές, η ποιότητα του ρόστερ, οι φιλοδοξίες. Με τις επιτυχίες ήρθαν οι αγορές, με σταδιακή αναβάθμιση, από το άχυρο κίτρινο στο κόκκινο της φωτιάς: Ενας παίκτης καλός, μετά ένας μεγάλος, μετά ένας σπουδαίος και τελικά ο Κριστιάνο».


1 σχόλιο:

  1. Πού είναι τώρα ο Κόντε να μας μιλήσει για εστιατορια;Α ναι ξέχασα μόλις απολύθηκε από την Τσέλσι για τον ίδιο ακριβώς λόγο... Fino alla fine, forza Juventus

    ΑπάντησηΔιαγραφή