13 Ιουλ 2018

Θαμπωμένος και σοβαρός ο Ματία Καλντάρα που ζει το όνειρό του στη Γιουβέντους

Μετά τον Ζοάο Κανσέλο, σήμερα ήταν η σειρά του Ματία Καλντάρα να παρουσιαστεί επισήμως στα ΜΜΕ.

Τα κυριότερα από όσα είπε στην παρουσίαση του ο Ιταλός στόπερ, ο οποίος πήρε τη φανέλα με το Νο 13.

Για το πόσο σημαντική είναι αυτή η στιγμή στην καριέρα του: «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα, το ξέρω πολύ καλά. Ξέρω ότι είμαι σε μια σπουδαία ομάδα και θα πρέπει να αποδείξω ότι το αξίζω αυτό».

Για τον ενθουσιασμό που υπάρχει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Το να παίξω με τον Ρονάλντο θα μου δώσει τρομερό κίνητρο, είμαι περίεργος να δω πώς προπονείται και έχει φτάσει και διατηρείται σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, ήταν χρόνια που δεν ερχόταν στην Ιταλία ένα τέτοιο όνομα. Η Γιουβέντους έκανε κάτι εκπληκτικό, είναι σωστό επομένως να υπάρχει αυτός ο ενθουσιασμός και είναι τιμή μου που θα είμαι συμπαίκτης του».

Για το γεγονός ότι άργησε να έρθει στη Γιούβε: «Ο Περίν έχει δίκιο, αυτό το τρένο περνάει μόνο μια φορά στη ζωή σου. Εκείνη τη στιγμή όμως, πριν 1,5 χρόνο, δεν ήμουν έτοιμος για το μεγάλο βήμα και γι' αυτό ήταν καλύτερα να παραμείνω ως δανεικός στην Αταλάντα. Για να έρθεις εδώ, στη Γιούβε, χρειάζεται μια εμπειρία και να είσαι συνηθισμένος στη δουλειά. Νομίζω πως μου έκανε καλό αυτός ο 1,5 χρόνος».

Για τους Κιελίνι και Μπαρτσάλι: «Αρκεί να τους δεις πώς προπονούνται καθημερινά για να καταλάβεις γιατί νικάει τόσο πολύ η Γιουβέντους. Με βοηθούν πολύ από τις πρώτες μου μέρες εδώ».

Για το τι θέλει να «κλέψει» από Κιελίνι και Μπαρτσάλι: «Από τον Κιελίνι την προσοχή και το πώς κινείται στον αντίπαλο, πώς τον μαρκάρει, είναι μοναδικός στον κόσμο. Από τον Μπαρτσάλι το πώς διαβάζει τη φάση, είτε έχουμε την μπάλα είτε όχι».

Για τις προσδοκίες του από τη φετινή σεζόν σε προσωπικό επίπεδο: «Ο στόχος, όπως και κάθε ποδοσφαιριστή, είναι να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ξέρω ότι θα είναι περίπλοκο γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά θα προσπαθήσω να αποδείξω στον προπονητή ότι είμαι έτοιμος και ότι αξίζω αυτή τη φανέλα».


Για τον πιο δύσκολο επιθετικό: «Ο Μάντζουκιτς, όταν παίζει στην κορυφή. Στο Physical game είναι...».

Για το τι του έχει πει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Καταλαβαίνεις αμέσως γιατί έχει νικήσει τόσο πολύ στην καριέρα του. Ξέρει να διαχειρίζεται τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές, ξέρει πότε να αστειευτεί και πότε να είναι πολύ σοβαρός ή αυστηρός. Μίλησα λίγο μαζί του, αλλά ξέρω ότι ήταν υπέρ της απόκτησης μου και θέλω να του αποδείξω την αξία μου».

Για το ποιος ποδοσφαιριστής τον εντυπωσίασε περισσότερο πέρυσι: «Ο Ντάγκλας Κόστα, είχε κάτι διαφορετικό από όλους. Περνούσε δύο, τρεις αντιπάλους εύκολα. Εκπληκτικός».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου