1 Αυγ 2018

Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από την ανταλλαγή Καλντάρα-Μπονούτσι; Ενας ουδέτερος αναλύει

Ενας ουδέτερος, ως Ιντερίστα, κλήθηκε να απαντήσει στο ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την ανταλλαγή Μπονούτσι-Καλντάρα.

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι είναι ξανά μπιανκονέρο (έστω όχι τυπικά ακόμη) και ο Ματία Καλντάρα είναι ροσονέρο, σε μια ανταλλαγή που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, το Sky Italia ζήτησε από τον Τζουζέπε Μπέργκομι, σημαία της Ιντερ και πρώην αμυντικός, να σχολιάσει το deal ανάμεσα σε μπιανκονέρι και ροσονέρι.

«Εμένα μου φαίνεται ότι είναι το κλασικό deal από το οποίο δε χάνει κανείς. Είναι μια ανταλλαγή που επιτρέπει και στις δύο ομάδες να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Αυτές οι ανάγκες για τη Γιουβέντους αφορούν περισσότερο το παρόν και για τη Μίλαν το μέλλον», είπε αρχικά ο Μπέργκομι και συνέχισε...

«Οι μπιανκονέρι έχουν χτιστεί για να κατακτήσουν το Champions League και όταν ο στόχος σου είναι αυτός, στην άμυνα χρειάζεσαι έτοιμους παίκτες. Η Μίλαν, από την άλλη, προσπαθεί να αναδιοργανώσει το πλάνο της και προσθέτει έναν Ιταλό δίπλα στον Ρομανιόλι. Ο Γκατούζο, επομένως, μπορεί να βάλει δύο νέους (24 ο ένας, 23 ο άλλος) στόπερ. Σε ό,τι αφορά τον Καλντάρα, βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι το να είσαι... κολόνα της Αταλάντα, δεν σημαίνει ότι μπορεί να είσαι άμεσα και της Μίλαν. Αν το καταφέρει, φυσικά, ακόμη καλύτερα».


Και ολοκληρώνοντας την ανάλυση του, ο Μπέργκομι είπε: «Είναι εμφανές ότι όλο αυτό γεννήθηκε από την ξεκάθαρη επιθυμία του Μπονούτσι να επιστρέψει στο Τορίνο. Η σεζόν του στο Μιλάνο άρχισε άσχημα, στο δεύτερο γύρο ανέβηκε αλλά προφανώς η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο αύξησε τις τύψεις που ένιωθε. Το να επιστρέψει στη Γιουβέντους, σημαίνει ότι θα ξεκινήσει ξανά με ορμή και με σιγουριά, γιατί ξέρει τους... μηχανισμούς αυτής της άμυνας. Για τον Καλντάρα το να πάει στη Μίλαν σημαίνει ότι θα αυξήσει κατά πολύ τις συμμετοχές του ως βασικός, αφού στη Γιούβε είχε μπροστά του Κιελίνι, Μπενάτια, Μπαρτσάλι και Ρουγκάνι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου