2 Αυγ 2018

Αποθεώνει Κριστιάνο ο Μπερναρντέσκι και περιμένει πολλά από τον… εαυτό του

Ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι μίλησε στην Tuttosport για την περσινή σεζόν, τη φετινή που θα είναι ακόμη καλύτερη ατομικά και ομαδικά, για τις θέσεις που μπορεί να παίξει και για τον συμπαίκτη, πλέον, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Ιταλός επιθετικός μέσος ήταν ένας από αυτούς που άφησαν υποσχέσεις για καλύτερα πράγματα φέτος, με εκείνο τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης πάνω που είχε βρει τα πατήματα του και σκόραρε ή έκανε τους συμπαίκτες του να σκοράρουν. Οπως και να έχει, αυτό αποτελεί κίνητρο για τον Φεντερίκο ώστε να είναι ακόμη καλύτερος φέτος ως παίκτης της Γιουβέντους, κάτι για το οποί, όπως τονίζει, αισθάνεται όλο και πιο υπερήφανος.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Μπερναρντέσκι στην Tuttosport...

Για την κατάσταση της ομάδας: «Είμαστε κουρασμένοι αυτή την περίοδο, βαριά τα πόδια. Είναι λογικό όμως, δουλεύουμε σκληρά τώρα για να είμαστε όπως πρέπει όταν πρέπει. Θα είμαστε καλά με την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για το ποιοι είναι τα μεγαλύτερα... πειραχτήρια στην προετοιμασία: «Οι τερματοφύλακες, ο Πινσόλιο και ο Περίν. Και ο Αλεξ Σάντρο όμως το ίδιο».

Για το πώς αισθάνεται στη Γιουβέντους έχοντας ήδη την εμπειρία ενός χρόνου: «Πολύ διαφορετικά, πέρυσι όταν όλα νέα για μένα, ένας νέος κόσμος να ανακαλύψω. Πιστεύω, από εκεί και πέρα, ότι έκανα μια καλή σεζόν, αν και δυστυχώς στην καλύτερη στιγμή ήρθε εκείνος ο τραυματισμός που με άφησε έξω. Γενικά, όμως, το πρόσημο είναι θετικό. Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να είμαστε καλύτεροι, πρώτος εγώ. Με τον τίτλο των πρωταθλητών Ιταλίας να υπερασπιστούμε και με το Champions League να θέλουμε να το κατακτήσουμε».

Για το γεγονός ότι κάποιοι στη Φλωρεντία δεν του συγχώρησαν τη μεταγραφή στη Γιούβε: «Αν ήταν μόνο κάποιοι θα ήμουν χαρούμενος... Αυτά είναι επιλογές. Επιλογές που ένας ποδοσφαιριστής κάνει για επαγγελματικούς λόγους, για να βελτιωθεί, να ωριμάσει, να πετύχει. Δεν έχω μετανιώσει ποτέ για αυτή την επιλογή, κάθε μέρα είμαι όλο και πιο υπερήφανος που αποτελώ μέλος αυτού του σπουδαίου κλαμπ».


Για το γεγονός ότι μπορεί να παίξει πολλές θέσεις, ακόμη και στο κέντρο: «Οταν ο προπονητής χρειάζεται κάτι, ένας επαγγελματίας πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμος. Πέραν αυτού, ακόμη κι αν το δούμε ατομικά το θέμα, αν έχω την ευκαιρία να μάθω κι άλλο ρόλο, θα το κάνω γιατί θα είναι μια ευκαιρία για να βελτιωθώ κι άλλος. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πιστεύω ότι πρέπει να ξέρεις να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα. Προσπαθώ να μαθαίνω συνεχώς, από εκεί και πέρα είναι θέμα του προπονητή αν θα παίζω επιθετικός, εξτρέμ, στο κέντρο ή όπου αλλού. Εκτός από κεντρικός αμυντικός μάλλον...».

Για το ποια είναι η αγαπημένη του θέση: «Οσο πιο μπροστά γίνεται, προφανώς. Κοντά στην εστία... Για έναν επιθετικό όπως εγώ, το να είμαι κοντά στην εστία είναι ό,τι καλύτερο».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ο Ρονάλντο είναι παράδειγμα ποδοσφαιριστή που έπαιξε σε διάφορες θέσεις στο παρελθόν, αλλά μετά, με την εξέλιξη του ποδοσφαίρου, αποφάσισε να παίξει πιο μπροστά για να εκμεταλλευτεί την απίστευτη ικανότητα του στο τελείωμα. Ο Κριστιάνο είναι πραγματικά μια κολόνα του ποδοσφαίρου, μαζί με τον Μέσι. Σε ό,τι αφορά τα γκολ που έχουν πετύχει, έχουν πραγματικά σημαδέψει το ποδόσφαιρο. Θα είναι πραγματικά τεράστια ευχαρίστηση να είμαστε συμπαίκτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου