7 Αυγ 2018

Αυτό είναι το βαρύ οπλοστάσιο της Γιούβε: Ποιους έχει ο Αλέγκρι για κάθε θέση

Εχοντας μπει στην τελική ευθεία για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και αφού οι Ιταλοί λένε ότι δε θα πρέπει να περιμένουμε κάτι άλλο, ας δούμε τι έχει η Γιουβέντους σε κάθε θέση.

Η απόκτηση των Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεονάρντο Μπονούτσι, Εμρέ Τσαν, Ζοάο Κανσέλο και Ματία Περίν, συν την επιστροφή του Λεονάρντο Σπινατσόλα, έχουν ως αποτέλεσμα οι μπιανκονέρι να θεωρούνται ενισχυμένοι.

Το ρόστερ τους, άλλωστε, έχει πολλή ποιότητα αλλά και μεγάλη ποσότητα, αφού είναι γεμάτο γενικά. Οχι ότι δε θα μπορούσε να γίνει και κάποια άλλη προσθήκη, στο χώρο του κέντρου συγκεκριμένα, αλλά κι έτσι όπως είναι τώρα η Γιούβε, είναι ανταγωνιστική σε όλα τα μέτωπα.

Αυτό πιστεύει η διοίκηση, αυτό πιστεύει ο προπονητής, αυτό πιστεύουν οι ποδοσφαιριστές και αυτό πιστεύουμε κι εμείς, ως οπαδοί, βλέποντας τις λύσεις που δίνει στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το ρόστερ. Λύσεις που θα δούμε τώρα αναλυτικά...

- Στη θέση του τερματοφύλακα δεν υπάρχει ο Μπουφόν αλλά υπάρχουν πλέον οι Σέζνι, Περίν, Πινσόλιο. Εννοείται ότι οποιαδήποτε σύγκριση με τον Τζίτζι θα βγάζει πάντα χαμένο τον εκάστοτε νυν τερματοφύλακα, οπότε δεν έχει νόημα να... κλαίει κάποιος για αυτό. Μία φορά βγαίνει Μπουφόν.


- Στη θέση του δεξιού μπακ ο Αλέγκρι μπορεί να υπολογίζει σε τρεις παίκτες. Στον Ζοάο Κανσέλο και στον Ματία Ντε Σίλιο, αφού αυτή είναι η φυσική τους θέση, αλλά και στον Κουαδράδο, ο οποίος έχει παίξει εκεί και έχει δηλώσει έτοιμος να ξαναπαίξει όποτε χρειαστεί.

- Στη θέση του αριστερού μπακ οι λύσεις είναι επίσης τρεις. Ο Αλεξ Σάντρο, ο Λεονάρντο Σπινατσόλα αλλά και ο Ντε Σίλιο, αφού μπορεί να παίξει κι εκεί αν χρειαστεί.

- Για το κέντρο της άμυνας, η Γιουβέντους έχει πέντε παίκτες για δύο θέσεις: Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπενάτια, Μπαρτσάλι, Ρουγκάνι. Γεμάτη.

- Για τον άξονα, στο χώρο του κέντρου, υπάρχει επίσης πολυκοσμία, αφού υπάρχουν οι Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί, Τσαν, Μπετανκούρ, Μαρκίζιο και Στουράρο, με τον τελευταίο πάντως να προβλέπεται ότι θα αποχωρήσει. Στο χώρο του κέντρου, να προσθέσουμε, μπορεί να παίξει και ο Μπερναρντέσκι αν χρειαστεί, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του.

- Για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, ο Αλέγκρι επίσης έχει καλό «οπλοστάσιο». Είναι ο Ντάγκλας Κόστα, είναι ο Ντιμπάλα, είναι ο Μπερναρντέσκι, είναι ο Αλεξ Σάντρο αν χρειαστεί και είναι φυσικά και ο Ρονάλντο, αφού αυτή ήταν η θέση του επί χρόνια, πριν μετακινηθεί στην κορυφή της επίθεσης. Να σημειώσουμε ότι δεν αναφέρουμε καθόλου τον Πιάτσα επειδή αναμένεται να αποχωρήσει άμεσα.


- Για τη θέση του δεξιού εξτρέμ υπάρχει ο Κουαδράδο, όπως και ο Ντάγκλας Κόστα, ενώ εκεί μπορούν να παίξουν και οι Ζοάο Κανσέλο, Ντιμπάλα και Μπερναρντέσκι, αν το κρίνει απαραίτητο ο προπονητής.

- Για τη θέση του 10αριού, του ελεύθερου δηλαδή πίσω από τον ή τους επιθετικούς, αφού κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο θα είναι το βασικό σύστημα που θα επιλέξει ο Αλέγκρι, υπάρχουν οι Ντιμπάλα, Μπερναρντέσκι και Πιάνιτς, άρα καλά είμαστε κι εκεί.

- Οσο για την επίθεση, μιλάμε για τους Ρονάλντο, Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς, ενώ σαν δεύτερος επιθετικός, σαν στηρίγματα στον φορ δηλαδή, μπορεί να παίξει και ο Μπερναρντέσκι.

Με λίγα λόγια, ναι μεν η ομάδα μπορεί να ενισχυθεί κι άλλο με ενδεχόμενη απόκτηση ακόμη ενός χαφ, αλλά η καταγραφή δείχνει ότι το ρόστερ είναι γεμάτο και δίνει τη δυνατότητα στον Αλέγκρι να δοκιμάσει πολλά, τόσο σε ό,τι αφορά το σύστημα όσο και στα πρόσωπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου