29 Αυγ 2018

Ο Μότζι εξηγεί γιατί δε θα έδινε τόσα λεφτά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και πώς θα έκανε τη μεταγραφή

Σε συνέντευξη του στην Corriere dello Sport ο Λουτσιάνο Μότζι αναφέρθηκε σε πολλά και διάφορα που αφορούν τη Γιουβέντους.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Lucky Luciano.

Για το αν μιλάει ακόμη με ανθρώπους του ποδοσφαίρου: «Μιλάω με τους φίλους μου, έχω ακόμη πολλούς στο ποδόσφαιρο. Αλλά μένω πάντα κοντά στη Γιούβε μου. Με τον Αντρέα Ανιέλι μιλάμε συχνά, είναι έξυπνος άνθρωπος. Ηταν 12 χρόνια μαζί μας και έμαθε τα πάντα. Ο Αντρέα το ξέρει καλά ότι τα πρωταθλήματα της Γιουβέντους είναι 36 και όλα κατακτήθηκαν στο γήπεδο. Κανείς ποτέ δε βοήθησε τη Γιούβε να νικήσει».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ηταν μια δυνατή κίνηση της FIAT. Εγώ, όπως ξέρετε, θα τον έπαιρνα τον Κριστιάνο όταν ήταν 18 ετών και έπαιζε στη Σπόρτινγκ. Τον είδα και το επόμενο πρωί είχα έτοιμο το συμβόλαιο. Λεφτά και τον Σάλας, στον οποίο θα έδινα και ένα ποσό σαν αποζημίωση. Αλλά ο Σάλας επέλεξε στο τέλος την Ρίβερ Πλέιτ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και απέκτησε τον Ρονάλντο».

Για το αν θα αποκτούσε σήμερα τον Ρονάλντο: «Από πλευράς marketing είναι απίστευτη κίνηση. Εγώ, όμως, δε θα έδινα τόσα λεφτά για έναν παίκτη 33 ετών και σίγουρα δεν θα τον ανακοίνωνα πριν πουλήσω πρώτα τον Ιγκουαΐν, ο οποίος 20 γκολ στο πρωτάθλημα τα βάζει πάντα. Πρώτα θα πουλούσα τον Ιγκουαΐν για 50 εκατ. ευρώ και μετά θα ανακοίνωνα τον Ρονάλντο».


Για το αν ο Ρονάλντο θα είναι αυτός της Ρεάλ: «Δύσκολο. Στην Ιταλία μαρκάρουν πολύ σκληρά. Οταν είχε τεθεί θέμα Ιγκουαΐν για τη Γιούβε είχα πει: Να τον βάλουμε στη λογική της ομάδας, να προσαρμοστεί αυτός στην ομάδα, ενώ τώρα με τον Κριστιάνο πρέπει να προσαρμοστεί η ομάδα σε αυτόν».

Για τον μεγάλο ενθουσιασμό που υπάρχει λόγω αυτής της μεταγραφής: «Αυτός ο ενθουσιασμός είναι επικίνδυνος. Το είπα και στον Αλέγκρι ότι πρέπει να ηρεμήσει τα πράγματα. Ο Μαξ με ακούει».

Για την επιστροφή του Μπονούτσι και την παραχώρηση του Καλντάρα στη Μίλαν: «Προσωπικά δε θα έπαιρνα ξανά τον Μπονούτσι. Το να δοθεί ο Καλντάρα στη Μίλαν ήταν μια μαλ... αλλά έπρεπε να το κάνουν για να αποφύγουν το να γράψουν μεγάλη ζημιά στον ισολογισμό από τον Ιγκουαΐν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου