5 Σεπ 2018

Οι 11 ποδοσφαιριστές της Serie A που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον

Μια νέα σεζόν άρχισε και οι Ιταλοί έχουν 11 ταλέντα να παρακολουθούν και να ελπίζουν ότι θα τους δικαιώσουν.

Αφιέρωμα | Ποδόσφαιρο

Το πρωτάθλημα άρχισε, οι πρώτες τρεις αγωνιστικές έγιναν, οι υπόλοιπες 35 είναι μπροστά μας και στην Ιταλία ελπίζουν ότι η Serie A θα έχει ενδιαφέρον, θα έχει ένταση, θα έχει γκολάρες, παικταράδες και ταλεντάρες. Σαν κι αυτούς τους 11 που παραθέτουμε παρακάτω και οι οποίοι θα είναι φέτος στο οπτικό πεδίο πολλών.

Αφού πολλοί είναι αυτοί που ήδη τους παρακολουθούν ή ενδιαφέρονται για αυτούς, περιμένοντας ότι τους επόμενους μήνες θα τους δικαιώσουν και θα τους υποχρεώσουν να κινηθούν. Είτε για να τους αποκτήσουν, είτε για να τους δώσουν νέα συμβόλαια, είτε για να τους πουλήσουν ακριβά.

Ας δούμε ποια είναι αυτή η 11άδα...

Μόιζε Κιν: Ο 18χρονος επιθετικός της Γιουβέντους παραμένει στο Τορίνο παρά το γεγονός ότι υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Μέχρι τον Ιανουάριο, τουλάχιστον, θα είναι μπιανκονέρο, ελπίζοντας να του δοθούν -και να τις εκμεταλλευτεί- ευκαιρίες.

Τζίτζιο Ντοναρούμα: Στα 17 του ήταν παιδί-θαύμα, στα 18 του εκνεύρισε τους οπαδούς της Μίλαν μέχρι να ανανεώσει, στα 19 του θέλει να κάνει μια καλή σεζόν. Γιατί η περσινή δεν ήταν... Ο Ντοναρούμα είναι το Νο1 στους ροσονέρι και ελπίζει και στην εθνική Ιταλίας πλέον, επιχειρώντας να ανεβάσει ξανά τις μετοχές του.

Τζάστιν Κλάιφερτ: Γιος του Πάτρικ, έχει κληρονομήσει το ταλέντο και οι συμπατριώτες του πιστεύουν ότι μπορεί να αφήσει κι αυτός κληρονομιά με την καριέρα που τον περιμένει. Το ίδιο, προφανώς, πιστεύουν και στη Ρόμα, η οποία απέκτησε τον 19χρονο εξτρέμ φέτος επενδύοντας πάνω του.


Μούσα Μπάροου: Ο 19χρονος επιθετικός από τη Γκάμπια είναι πλέον στην πρώτη ομάδα της Αταλάντα και όλοι περιμένουν να δουν αν θα είναι ακόμη ένα ταλέντο που θα παρουσιάσουν στους μεγάλους οι μπεργκαμάσκι. Ηδη ακούγεται ότι η Γιουβέντους τον παρακολουθεί σε κάθε ματς για να διαπιστώσει αν αξίζει ή όχι να κάνει κίνηση του χρόνου.

Αλμπαν Αλφόντ: Είναι από τη Μπουρκίνα Φάσο, είναι 19 ετών, είναι τερματοφύλακας και είναι πολύ ταλαντούχος. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν στη Φιορεντίνα, περιμένοντας από αυτόν μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Προς το παρόν, απολαμβάνει τον τίτλο του νεότερου που έχει παίξει στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Φεντερίκο Κιέζα: Από τα πιο βαριά ονόματα του ιταλικού ποδοσφαίρου σε αυτές τις ηλικίες ή για να το θέσουμε πιο σωστά, μάλλον το μεγαλύτερο ταλέντο του. Στα 20 του ο Κιέζα έχει ήδη προλάβει να δείξει ότι μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα και γι' αυτό ήδη οι Γιουβέντους και Ιντερ φέρονται να τον έχουν στις λίστες τους.

Λαουτάρο Μαρτίνες: Ο 20χρονος Αργεντίνος επιθετικός υπέγραψε στην Ιντερ σαν ένα από τα νέα μεγάλα ταλέντα της χώρας του και η αλήθεια είναι ότι εντυπωσίασε σε όλα τα φιλικά του καλοκαιριού. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ψάχνει τρόπο για να τον χωρέσει στην 11άδα μαζί με τον Ικάρντι και αυτό μάλλον σημαίνει ότι τον έχει εντυπωσιάσει.


Σενγκίζ Ουντέρ: Την περσινή σεζόν ο Τούρκος εξτρέμ ήταν η ευχάριστη έκπληξη της Ρόμα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να βρεθεί στοιχηματική εταιρεία που δεχόταν ποντάρισμα για το πότε θα κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα! Το μεγάλο στοίχημα του 21χρονου Τούρκου είναι να επαναλάβει φέτος όσα έκανε πέρυσι.

Αλεξ Μερέτ: Οταν άρχισε να γίνεται γνωστό το όνομα του 21χρονου Ιταλού τερματοφύλακα, παρουσιάστηκε σαν διάδοχος του Τζίτζι Μπουφόν. Πολύ μεγάλη κουβέντα μόνο για τη σκεφτείς, πόσω μάλλον για την πεις ή να τη γράψεις. Οπως και να έχει, στη Νάπολι τον πιστεύουν πολύ και γι' αυτό τον απέκτησαν φέτος από την Ουντινέζε.

Νικολό Μπαρέλα: Κάποια στιγμή την περσινή σεζόν παρουσιαζόταν σαν κλεισμένος από τη Γιουβέντους, για να ακολουθήσουν σενάρια ότι θα πάει στην Ιντερ. Τελικά ο 21χρονος Ιταλός χαφ παραμένει στην Κάλιαρι, στην οποία αναλαμβάνει όλο και πιο ηγετικό ρόλο, προετοιμάζοντας τον εαυτό του για το αναπόφευκτο βήμα στην καριέρα του. Για πού, θα φανεί...

Αντρέα Φαβίλι: Στο φιλικό της Γιουβέντους με την Μπάγερν Μονάχου τον Ιούλιο έγινε πρωταγωνιστής, βάζοντας και τα δύο γκολ της νίκης. Οι μπιανκονέρι τον πούλησαν τελικά στην Τζένοα αλλά διατηρούν τον έλεγχο του μέσω ρήτρας επαναπόκτησης, ελπίζοντας ότι θα τους αναγκάσει να την ενεργοποιήσουν. Δυνατός σωματικά και με καλά τελειώματα, οι Ιταλοί τον χαρακτηρίζουν «νέο Βιέρι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου