27 Σεπ 2018

Το πλάνο της οικογένειας Ανιέλι για τη Γιουβέντους

Με αφορμή τα όσα είπε ο Αντρέα Ανιέλι πριν δύο 24ωρα για τη Super Lega ή για τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος εκτός Ιταλίας, θυμηθήκαμε ένα καλοκαιρινό δημοσίευμα.

Δεν ήταν σε κάποιο «δυνατό» Μέσο, δε βασιζόταν σε αποκλειστικές πληροφορίες, αλλά μετέφερε (αυτό το δημοσίευμα) κάποιες φήμες που κυκλοφορούν ή φέρονται να κυκλοφορούν στο Τορίνο, στον ιταλικό βορρά.

Τι έλεγαν αυτές οι φήμες;

Οτι σταδιακά, τα επόμενα χρόνια, η οικογένεια Ανιέλι θα αρχίσει να πουλάει -έναντι αμύθητων ποσών- μετοχές των επιχειρήσεων της, παραμένοντας σε αυτές ως δυνατοί μέτοχοι αλλά όχι ως μεγαλομέτοχοι.


Η μόνη επιχείρηση της οικογένειας, γιατί οι ποδοσφαιρικές ομάδες επιχειρήσεις είναι πλέον, που δε θα πουληθεί και οι Ανιέλι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία των μετοχών, λένε αυτές οι φήμες, είναι η Γιουβέντους. Και μέχρι να δούμε τα επόμενα χρόνια αν αληθεύουν ή όχι αυτά, μόνο ένα συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε αυτή τη στιγμή, αν υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια τα συγκεκριμένα σενάρια.

Και το συμπέρασμα είναι το εξής: Φανταστείτε πόσα λεφτά θα πέσουν στο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια, φανταστείτε τι χρήμα υπάρχει και θα υπάρχει στην μπάλα τα επόμενα χρόνια. Μήπως γι’ αυτό άλλαξε τα πάντα -και συνεχίζει να τα αλλάζει- η Γιουβέντους; Ο χρόνος θα δείξει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου