2 Σεπ 2018

Η Γιούβε ψάχνεται και χρειάζεται χρόνος για να λαδωθούν οι μηχανισμοί

Μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές είναι φανερό ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ψάχνεται ακόμη. Αρα ψάχνεται ακόμη περισσότερο η ομάδα.

Η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και γενικά οι μεταγραφές που έγιναν είχαν ως αποτέλεσμα η Γιουβέντους να συζητηθεί όσο καμία άλλη ομάδα της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι, ενώ ο ενθουσιασμός που προκλήθηκε στις τάξεις του κόσμου είναι τέτοιος, ώστε μέσα μας όλοι να σκεφτόμαστε ότι οι μπιανκονέρι μπορεί να διασύρουν όποιον βρουν μπροστά τους φέτος. Και ότι ο Πορτογάλος θα βάζει 2-3 γκολ σε κάθε παιχνίδι.

Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, τελικά, δεν έγινε έτσι. Ούτε διασύρθηκε κάποιος αντίπαλος, ούτε μάτωσε τα δίχτυα ο Ρονάλντο. Νίκησε η ομάδα όμως και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οχι μόνο επειδή ο Αλέγκρι είναι της λογικής ότι η νίκη είναι πάνω από όλα, αλλά κι επειδή αυτή τη στιγμή η Γιούβε ψάχνεται. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μάθει τους συμπαίκτες του ο Ρονάλντο και τον Ρονάλντο οι συμπαίκτες του. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να... λαδωθούν ξανά οι μηχανισμοί στην άμυνα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να έρθουν σε φόρμα, σε καλή φυσική κατάσταση και όλοι όσοι ήταν στο Μουντιάλ. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος... ούτως ή άλλως, αφού κάθε χρονιά με τον Μαξ η ομάδα αργεί να πάρει μπρος και να πιάσει τελική.

Το φετινό ρόστερ δίνει πολλές επιλογές στον Αλέγκρι, τόσο σε ό,τι αφορά τα συστήματα όσο φυσικά και σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα. Και ο προπονητής πρέπει να τσεκάρει από νωρίς όσο περισσότερα μπορεί, προκειμένου να βρει τον μπούσουλα για τη συνέχεια, τη βάση. Είναι μάλλον λογικό, επομένως, αυτή την περίοδο ο Αλέγκρι να ψάχνεται σε ό,τι αφορά πρόσωπα και σύστημα, άρα μάλλον είναι λογικό να ψάχνεται ακόμη περισσότερο η ομάδα.


Αυτή η ομάδα που παρ' όλα αυτά, χωρίς να έχει εντυπωσιάσει σε κανένα παιχνίδι της, έχει νικήσει σε όλα. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά φέτος. «Αν θέλει η Γιουβέντους μπορεί να καθαρίσει το πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο και μετά να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο Champions League», είπε ο Αντόνιο Κασάνο πριν λίγο καιρό και έχει δίκιο. Οπως έχει δίκιο κι ο Αλέγκρι σε αυτό που έγραψε χθες αργά βράδυ στο twitter, συνοψίζοντας καλύτερα από ό,τι στις δηλώσεις του, μετά τη νίκη στην Πάρμα, την κατάσταση.

«Οι προσωπικές χαρές θα έρθουν πανάξια για όλους: Χτίζουμε τη δική μας ταυτότητα ως ομάδα και όταν έχεις μόνο νίκες δουλεύεις ακόμη καλύτερα!», ήταν το μήνυμα του προπονητή. Μήνυμα προς τον κόσμο ότι η ομάδα αυτή την περίοδο ψάχνεται αλλά θα την βρει την άκρη, μήνυμα προς τους παίκτες του (κυρίως Ρονάλντο και Ντιμπάλα, υποθέτουμε) ότι όταν η ομάδα στρώσει, θα γίνουν όλα πιο εύκολα και γι' αυτούς.


1 σχόλιο:

  1. Η πιο δύσκολη χρονιά του Αλέγκρι σίγουρα. Όταν μας έστειλε τελικούς είχε 11 και 4-5 παίχτες εξτρά. Φέτος έχει 20 συνολικά
    Δεν βλέπω ροτεισον ξέρω πως πρέπει να βρουν χημεία οι παίχτες αλλά κιελινι μπονουτσι μαντζουκιτς δεν είναι παιδάκια πρέπει να πάρουν χρόνο και οι ρουγκανι μπενατια μπεντακουρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή