20 Σεπ 2018

Η κίνηση του Αλέγκρι στην σκακιέρα του γηπέδου που ίσως δείχνει μια αλλαγή που έρχεται

Μια αλλαγή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο χθεσινό ματς στο Μεστάγια αποτελεί ίσως ένδειξη για τη συνέχεια της σεζόν.

Η Γιουβέντους παίζει από νωρίς με 10 παίκτες, είναι μπροστά στο σκορ και βρισκόμαστε στο 64ο λεπτό του αγώνα. Για τους μπιανκονέρι που ξέρουμε ή που έχουμε συνηθίσει, η αλλαγή που θα ακολουθούσε, θα ήταν κλασική: Εξω ένας επιθετικός ή μέσος, μέσα ένας αμυντικός για να δέσουμε το αποτέλεσμα 100% και να τελειώνουμε.

Κι όμως, με το σκορ στο 2-0, ο Αλέγκρι χθες βράδυ έβγαλε τον Πιάνιτς και έβαλε τον Ντάγκλας Κόστα. Εβγαλε ένα χαφ και έβαλε έναν εξτρέμ, έναν επιθετικογενή παίκτη, στέλνοντας -όπως γράφει η Gazzetta dello Sport- ένα μήνυμα ίσως για τη συνέχεια της σεζόν: Τέρμα η συντήρηση.


Με δεδομένο ότι η ιστορία έχει δείξει πως κάθε χρόνο ο Αλέγκρι κάποια στιγμή αλλάζει σύστημα μέσα στη σεζόν, μένει να φανεί αν όντως έχει αρχίσει, έστω σε επίπεδο προπονήσεων προς το παρόν, η μεταμόρφωση της Γιουβέντους σε μια ομάδα που -με το ρόστερ που έχει- θα κυνηγάει στην Ευρώπη την κυριαρχία, τα γκολ, τα σκορ και δε θα συνεχίσει με τον συντηρητισμό, τον πραγματισμό, τον κυνισμό ή όπως αλλιώς θέλει το λέει ο καθένας, με τα οποία την έχουμε συνηθίσει αυτά τα χρόνια.


1 σχόλιο: