24 Οκτ 2018

Μια σημαντική αποκάλυψη της εκπομπής «Report» για το πώς δούλευε η φιλοσοφία Γιούβε-συνδέσμων

O Security Manager της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντ'Αντζελο, είναι αυτός που έρχεται σε δύσκολη θέση μετά τη χθεσινή εκπομπή Report.

Το forzajuve.gr έχει στη διάθεση του το πλήρες περιεχόμενο της εκπομπής και θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες, τμηματικά, όλα όσα ειπώθηκαν ή αποκαλύφθηκαν. Προς το παρόν, αφού δώσαμε σε νωρίτερο θέμα ένα ενδεικτικό απόσπασμα των όσων ειπώθηκαν για τις απορίες που υπάρχουν γύρω από την αυτοκτονία του Ραφαέλο Μπούτσι, ας δούμε τώρα και κάτι για κάποια πανό σε ένα ντέρμπι με την Τορίνο.

Είμαστε στον Φεβρουάριο του 2014, η Γιουβέντους υποδέχεται την γκρανάτα στο πλαίσιο της Serie A και στην Curva Sud εμφανίζονται δύο πανό. Το ένα απεικονίζει ένα αεροπλάνο που πάει προς ένα βουνό χρώματος... γκρανάτα, ενώ το άλλο γράφει «Quando volo penso al Toro», δηλαδή «όταν πετάω σκέφτομαι την Τόρο». Είναι προφανές ότι τα δύο πανό αναφέρονταν στην τραγωδία της Superga.

Οπως αποκαλύφθηκε χθες στην εκπομπή λοιπόν, αυτά τα δύο πανό πέρασαν στο Juventus Stadium με την... έγκριση ή μάλλον με τη βοήθεια, για να το θέσουμε πιο σωστά, του Αλεσάντρο Ντ'Αντζελο. Ο Security Manager της Γιούβε, ο οποίος είχε άμεση επαφή με τον Ραφαέλο Μπούτσι αφού ο τελευταίος ήταν αυτός που είχε αναλάβει ως υπεύθυνος, ως συνδετικός κρίκος, του κλαμπ με τους οργανωμένους οπαδούς, βοήθησε τους ultras να περάσουν αυτά τα πανό, για τα οποία η Γιουβέντους τιμωρήθηκε.


Γιατί το έκανε αυτό ο Ντ'Αντζελο; Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό κάποιου, είναι αυτή που λέει και ο ίδιος σε μια τηλεφωνική συνομιλία του με οπαδό. Σε αυτή, κάποια στιγμή ο υπεύθυνος ασφαλείας της Γιούβε λέει στον άνθρωπο της Curva Sud: «Εγώ θέλω να είμαστε εντάξει. Δε θέλω φασαρίες, επεισόδια κλπ. Αυτό με ενδιαφέρει. Δεν με νοιάζει τι θα κάνετε, αρκεί να μην έχουμε επεισόδια».

Με βάση το περιεχόμενο κι άλλων τηλεφωνικών συνομιλιών του Ντ'Αντζελο, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η Γιουβέντους, δηλαδή ο ίδιος ως Security Manager, έκανε τα στραβά μάτια με αντάλλαγμα την ηρεμία. Στην εκπομπή άλλωστε, κάποια στιγμή, παρουσιάστηκε και μια συνομιλία ενός εκ των δημοσιογράφων που έκαναν την έρευνα με έναν οργανωμένο οπαδό (το όνομα του οποίου δε δημοσιοποιήθηκε), ο οποίος λέει ευθέως ότι «αν η Γιούβε μας δημιουργούσε πρόβλημα με τα εισιτήρια ή με κάτι άλλο, αντιδρούσαμε με συνθήματα ή πανό που έφερναν τιμωρία στο κλαμπ, πρόστιμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου