23 Οκτ 2018

Ο θάνατος ηγέτη των συνδέσμων της Γιουβέντους που έχει πολλά κενά και μπορεί να χαλάσει όλη τη μπίζνα που έχει στηθεί

Η εκπομπή Report προβλήθηκε χθες βράδυ, εστιάζοντας στην αυτοκτονία του Ραφαέλο Μπούτσι και στα λεφτά που έβγαλαν ultras και 'ndrangheta από τα εισιτήρια της Γιουβέντους.

Η πολυαναμενόμενη εκπομπή προβλήθηκε τελικά χθες βράδυ στη Rai 3 και εστίασε βασικά στον θάνατο του Ραφαέλο Μπούτσι. Αυτή την αυτοκτονία τον Ιούλιο του 2016, η οποία έγινε κάτω από περίεργες συνθήκες.

Οι συντελεστές της εκπομπής έκαναν εξαρχής σαφές ότι κανείς παράγοντας ή υπάλληλος της Γιουβέντους δεν είναι ύποπτος, δεν κατηγορείται για κάτι, άλλα πολλοί εξ αυτών είναι μάρτυρες, υπό την έννοια ότι έχουν καταθέσει και θα καταθέσουν ξανά αν χρειαστεί.

Με τον θάνατο του Μπούτσι λοιπόν, υπάρχουν κάποια θεματάκια... Το ένα, βασικό, είναι ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες ή βίντεο από τη νεκροψία, από την εξέταση του ιατροδικαστή. Τίποτα. Υπάρχει μόνο μία φωτογραφία που ισχυρίζεται ότι έβγαλε με το κινητό της η αδερφή της συντρόφου του και στην οποία φωτογραφία υποστηρίζει ότι ο Ραφαέλο είναι σε άθλια κατάσταση, ότι φαίνεται πολύ σκληρά ξυλοκοπημένος. Δε θα μπορούσε, λένε στην εκπομπή, κάτι τέτοιο να συμβεί στο σώμα του λόγω της πτώσης από τη γέφυρα.


Θέμα υπάρχει, επίσης, με το γεγονός ότι προσωπικά του αντικείμενα και συγκεκριμένα ένα κινητό και ένας φάκελος που περιείχε διάφορα στοιχεία, κατά πάσα πιθανότητα για την υπόθεση με τα εισιτήρια και τις δουλειές οργανωμένων οπαδών-'ndrangheta, εξαφανίστηκαν και... εμφανίστηκαν λίγες ώρες μετά. Σε αυτές τις ώρες που... έλειπαν, επομένως, αυτοί που τα είχαν στην κατοχή τους εξαφάνισαν κάτι; Δε θα το μάθει ποτέ κανείς.

Εντύπωση, παράλληλα, προκαλεί το γεγονός ότι σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στο Κούνεο, ο Ραφαέλο Μπούτσι εμφανίζεται να έχει κερδίσει, από λόττο και άλλα παιχνίδια, ποσό μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. Υπάρχουν δελτία μάλιστα, δελτία που κέρδιζαν, τα οποία έχουν την ίδια ημερομηνία. Εμφανίζεται, δηλαδή, να κερδίσει 3 ή 4 φορές μέσα σε μία μέρα.

Εδώ, είπαν στην εκπομπή, ψάχνουν οι Αρχές για να δουν αν αυτά τα λεφτά ήταν λεφτά που προέρχονταν από τα εισιτήρια και τις δουλειές των ultras με την 'ndrangheta. Ή, αν είναι λεφτά που έβγαζε ο Μπούτσι αλλά δεν ενημέρωνε τους οργανωμένους οπαδούς ή την 'ndrangheta, με συνέπεια αυτοί να το μάθουν κάποια στιγμή και να γίνει ό,τι έγινε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου