21 Οκτ 2018

Πώς μπορεί να την πατήσει η πιο πλήρης Γιουβέντους των τελευταίων ετών

Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να κάνει η Γιουβέντους φέτος, είναι να βρει ισορροπία πνευματικά και να μην «ακούει» τα γύρω-γύρω.

Η ισοπαλία με την Τζένοα προφανώς είναι ένα αποτέλεσμα που κανείς δεν ήθελε. Προφανές είναι, επίσης, ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η γκέλα, μας αρέσει ή όχι. Ηρθε, δεν έγινε και καμία σοβαρή ζημιά και συνεχίζουμε. Πώς συνεχίζουμε όμως;

Ο Αλέγκρι είπε χθες ότι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της Γιούβε φέτος είναι η απροσεξία, η επιπολαιότητα και η βιασύνη. Και πριν το ματς, είχε πει ότι οι παίκτες του θα πρέπει να απομονωθούν από τα γύρω-γύρω και να μην ακούν όσους λένε ή γράφουν ότι η Γιουβέντους σίγουρα θα νικήσει τους πάντες, θα κατακτήσει τα πάντα κλπ.

Αυτό είναι, όντως, το μεγαλύτερο θέμα για την ομάδα. Να μην παρασύρεται από τα γύρω-γύρω, να μην πειστεί για τίποτα και απλά να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Σε μια περίοδο που η Ιταλία ψάχνει ποδοσφαιρικά την αντεπίθεση της και θέλει όσο τίποτα άλλο -αυτό σε επίπεδο παραγόντων, δημοσιογράφων- μια ευρωπαϊκή κούπα, όλοι θα πέσουν -ή ήδη πέφτουν- πάνω στη Γιουβέντους.


Οι νίκες των μπιανκονέρι θα δημιουργούν ένα κλίμα του στυλ «δεν υπάρχει αντίπαλος, θα τα πάρουν όλα φέτος», ενώ η γκέλα, όπως αυτή με την Τζένοα, θα προκαλεί πρωτοσέλιδα του στυλ «το πρωτάθλημα είναι ακόμη ζωντανό, ανοιχτό». Υπάρχει μέση κατάσταση; Για αυτούς που προναφέραμε, όχι. Για τους μπιανκονέρι, όμως, θα πρέπει να υπάρχει.

Σε μια σεζόν που έχει αποκτηθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι γεμάτο το ρόστερ, που δείχνει να έχει όσα χρειάζεται η ομάδα, που είναι σε περίεργη κατάσταση παραδοσιακοί αντίπαλοι της στην Ευρώπη, που ο ενθουσιασμός στις τάξεις του κόσμου αλλά και των ΜΜΕ είναι μεγαλύτερος από ποτέ, που η πίστη για κατάκτηση του Champions League ή όλων των τίτλων είναι πιο δυνατή από ποτέ εδώ και χρόνια, η Γιουβέντους πρέπει να κάνει μόνο ένα πράγμα.

Να βρει την πνευματική ισορροπία της. Να μην επηρεάζεται από τίποτα από όλα αυτά. Να μη θεωρήσει δεδομένο ότι θα κατακτήσει την μεγάλη κούπα, αλλά και να μη θεωρεί ότι υπάρχει κάποιος καλύτερος της. Γιατί, ειδικά φέτος, δεν υπάρχει. Υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι οι μπιανκονέρι θα είναι «απομονωμένοι» και δε θα ακούν κανέναν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου