28 Οκτ 2018

«Σε έναν κόσμο του ποδοσφαίρου που είναι ευτυχισμένα γεμάτος σωστούς ανθρώπους, οι μόνοι σάπιοι είναι αυτοί από το Τορίνο»

Για την κατάσταση που επικρατεί στο πέταλο της Γιουβέντους αλλά και σε ολόκληρη την Ιταλία γράφει ο Μπέμπε Φράντσο.

Η εμβληματική φιγούρα των οπαδών της Γιουβέντους με συχνή αρθρογραφία και συνεργασίες σε μέσα του Τορίνο και όχι μόνο, αναλύει συχνά τα όσα συμβαίνουν στους οργανωμένους της χώρας του.

Το συγκεκριμένο άρθρο ακολουθεί τις αποκαλύψεις στην εκπομπή Report στη Rai 3 και ο Μπέπε Φράντσο γράφει κυρίως για την υποκρισία που υπάρχει από τους υπόλοιπους, αυτούς που κρίνουν αλλά, κατά… τύχη, ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενό του…

Η αυτοκρατορία του κακού έχει έδρα την Curva Sud, αυτή του Stadium.

Περισσότερο κι από το σπρεντ, το πρόβλημα είναι η μπιανκονέρα τιφοζερία. Η επείγουσα κατάσταση με τους μετανάστες, το θέμα της ιθαγένειας, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, οι γέφυρες που καταρρέουν είναι ασήμαντα μπροστά στο πραγματικό σκάνδαλο που πνίγει τη χώρα: Η Γιουβέντους και οι ultras της.

Η «Suburra del Calcio» καθημερινά περιγράφεται με τη σχολαστική διδασκαλία των δημοσιογράφων, των εκνευρισμένων καμεραμέν, των opinion makers. Διευθυντές, υπάλληλοι του κλαμπ, ultras, μυστικές υπηρεσίες, μαφιόζοι της Camorra, μαφιόζοι της 'ndrangheta, σεκιούριτι, φροντιστές και ball boys: Μία συλλογική και χαοτική συμμετοχή που αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση του «ποδοσφαιρικού συστήματος».


Ενας νέος κύκλος της κόλασης του Δάντη είναι μπροστά στα μάτια όλων. Και είναι βαμμένος μπιανκονέρο. Ακόμη και οι παίκτες που φορούν αυτή τη φανέλα δεν είναι αμέτοχοι. Στους υποτιθέμενους κατά συρροή βιαστές προστίθενται αυτοί που είναι «ένοχοι» επειδή δέχθηκαν τηλεφωνική κλήση που προειδοποιούσε για τον θάνατο ενός υπαλλήλου της Γιουβέντους. Αν τον προειδοποίησαν, είναι επειδή ήξερε: Αυτό είναι το Θεώρημα!

Ολο αυτό ενώ στα άλλα πέταλα των ιταλικών γηπέδων κυριαρχεί ο σεβασμός. Κανένα εισιτήριο που να έχει δοθεί από τις διοικήσεις στους οργανωμένους οπαδούς, συνθήματα πολιτικώς ορθά, πανό με πολύ όμορφο στυλ. Ενα υπέροχο παράδειγμα της καλής παιδείας και του σεβασμού.

Σε έναν κόσμο του ποδοσφαίρου που είναι ευτυχισμένα γεμάτος σωστούς ανθρώπους, οι μόνοι σάπιοι είναι αυτοί από το Τορίνο. Από την μπιανκονέρα πλευρά, προφανώς, γιατί η γκρανάτα πλευρά είναι υπόδειγμα καλής συμπεριφοράς, εκεί όπου οι αγγλικές σημαίες ανεμίζουν μόνο για να υποστηρίζουν τον πρίγκηπα Ουίλιαμ.

Ετσι όπως ο κόσμος είναι γεμάτος με ψεύτικους ηθικολόγους, έτσι έχουν γεμίσει και τα αρχ... μας από ψεύτικη ρητορική.

Ενας θείος μου παλιά λάτρευε να λέει: «Πάτε να σκάψετε!». Ποτέ καμία άλλη ρήση δεν ήταν πιο αληθινή και κατάλληλη. Με απόλυτο σεβασμό προς τους πραγματικούς εκσκαφείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου