8 Οκτ 2018

Η νέα Γιουβέντους κυριαρχεί και διασκεδάζει

«Ο Αλέγκρι από τη διαχείριση στην αισθητική: Η νέα Γιουβέντους κυριαρχεί και διασκεδάζει», γράφει σήμερα η Gazzetta dello Sport.

Οι μπιανκονέρι έχουν όλους τους αριθμούς με το μέρος τους. Το 8Χ8 στη Serie A τους φέρνει στην κορυφή και ήδη στο +6, το 2x2 στον όμιλο του Champions League τους φέρνει στην κορυφή και στο +2, το 10x10 συνολικά είναι το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους.

Θα αρκούσαν οι αριθμοί για να είναι... γεμάτος ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αλλά όχι φέτος. Γιατί φέτος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η ομάδα αρέσει από παιχνίδι σε παιχνίδι, αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα στη συνέχεια. «Ο Μαξ έχει στα χέρια του την πιο δυνατή ομάδα της καριέρας του, αλλά διαχειρίζεται με σπουδαίο τρόπο τους πρωταθλητές που έχει στα αποδυτήρια του. Ο allenatore πάντα θεωρείτο άνθρωπος του αποτελέσματος, αυτός που τον ενδιαφέρει πρώτα η νίκη χωρίς να νοιάζεται για το ωραίο παιχνίδι. Αγώνα με αγώνα, όμως, ο Αλέγκρι καταφέρνει να ενώνει όλο και περισσότερο πρακτικότητα και ομορφιά», σημειώνει η GdS, η οποία στη συνέχεια αναφέρει και αριθμούς.


Η Γιούβε, για παράδειγμα, είναι η ομάδα που έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες και έχει δεχθεί τα λιγότερα σουτ, αλλά το σημαντικό μέχρι στιγμής, το διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές στο αντίστοιχο διάστημα, τα κάνει αυτά με πιο όμορφο τρόπο. Και έχει, όπως λέει και ο ίδιος ο Αλέγκρι, πολλά περιθώρια βελτίωσης...


1 σχόλιο:

  1. Με το Ροναλντο πλεον στην ομαδα δε μπορει να εφαρμοσει τα παλια συστηματα, όπως π.χ. τα περσινα εντος με Ρεά, Τότεναμ, Νάπολι..όπου δεν ειχαμε ενα σουτ στην εστία , αλλα και στα 2 ευρωπαικά που μόνο όταν ειχαμε το αυγο στον κώλο πήγαμε εκτός και παιξαμε μπάλα. Ακομα, επειδή ο Ροναλντο θελει να βαζεο οσο πιο πολλα γκολ γινεται.. δε μπορει να σταματησει την επίθεση η ομαδα, μόσα γκολ κι αν κερδιζει.. Ευτυχως δηλαδή... Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή