26 Νοε 2018

Κίνδυνος για το Γιούβε-Ιντερ

Ορατός είναι ο κίνδυνος το Γιουβέντους-Ιντερ να διεξαχθεί με κλειστή την Curva Sud.

Πριν κάτι εβδομάδες το πέταλο των μπιανκονέρι είχε τιμωρηθεί για συνθήματα κατά της Νάπολη, τα οποία είχαν θεωρηθεί ρατσιστικά. Είναι συνθήματα που ακούγονται επί δεκαετίες στα ιταλικά γήπεδα αλλά τα τελευταία χρόνια οι Ιταλοί έχουν ευαισθητοποιηθεί πολύ σε αυτό το θέμα και ρίχνουν καμπάνες.

Η Curva παρέμεινε όντως κλειστή για ένα ματς και γέμισε με μαθητές σχολείων του Πιεμόντε, με τη Γιούβε να κάνει έφεση και να... παίρνει ποινή δύο αγωνιστικών με αναστολή. Και αυτή η αναστολή μπορεί να παραβιάστηκε το Σάββατο στον αγώνα με τη Σπαλ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ματς οι οργανωμένοι οπαδοί φώναξαν ξανά το «Vesuvio lavali col fuoco», δηλαδή «Βεζούβιε πλύνε τους με φωτιά», με αποτέλεσμα να επέμβει αμέσως ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, λέγοντας πως μια τέτοια συμπεριφορά θα πρέπει να τιμωρείται και να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα.


Ετσι, γράφει η ναπολιτάνικη Il Mattino, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να επιβληθεί νέα τιμωρία στη Γιουβέντους, η οποία θα είναι το κλείσιμο της Curva Sud για δύο αγώνες. Ακόμη κι αν δεν τιμωρηθεί για δύο αλλά για ένα ματς όμως, θα πρέπει να παραμείνει κλειστή στο ντέρμπι της 7ης Δεκεμβρίου με την Ιντερ, αφού αυτό είναι το επόμενο παιχνίδι στο Allianz Stadium.

Να σημειώσουμε ότι πριν το Σπαλ-Γιουβέντους, στον αγώνα Ουντινέζε-Ρόμα ακούστηκαν τα ίδια συνθήματα από τους οπαδούς και των δύο ομάδων, άρα λογικά θα τιμωρηθούν και τα πέταλα των Φριουλάνι και των τζαλορόσι, αν τιμωρηθεί αυτό των μπιανκονέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου