22 Νοε 2018

Ο «Ιμπρα» θυμάται πόσο «ουάου» και σπουδαίο κλαμπ ήταν η Γιουβέντους όταν πήγε στο Τορίνο

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ετοιμάζεται για Μίλαν σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, αλλά δεν ξεχνάει ποτέ ότι η Γιουβέντους τον έκανε αυτό που είναι.

Ο Σουηδός επιθετικός φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή του στους ροσονέρι με εξάμηνο συμβόλαιο, αλλά στη συνέντευξη του στο BBC Sport αναφέρθηκε στους μπιανκονέρι και στο πώς έγινε εκεί ο ποδοσφαιριστής που είναι.

«Στην αρχή, καθώς μεγάλωνα, το θέμα δεν ήταν τα γκολ αλλά το ποιος ήταν ο πιο τεχνίτης και αυτή τη νοοτροπία είχα παντού. Αυτό άλλαξε όταν πήγα στη Γιουβέντους. Ημουν στον Αγιαξ, έπαιζα ωραία. Είχα την πίεση, αλλά εκεί που τα γκολ έγιναν προτεραιότητα ήταν στην Ιταλία με τον Καπέλο», είπε αρχικά ο Ζλάταν και συνέχισε.

«Ολα ήταν νέα για μένα. Η Γιουβέντους ήταν σαν... "ουάου, σπουδαίο κλαμπ, σπουδαίοι παίκτες, σπουδαίος προπονητής, σπουδαία ιστορία, ιταλικό ποδόσφαιρο, Serie A, ουάου". Το ιταλικό ποδόσφαιρο ήταν στην κορυφή και ήξερα ότι έπρεπε να δουλέψω σκληρά αν ήθελα να μείνω εκεί».


Και κάπου εκεί, ο Ιμπραΐμοβιτς εστίασε στο πώς δούλεψε με τον Καπέλο στη Γιούβε.

«Από την πρώτη μέρα στην προπόνηση άκουσα τον Καπέλο να φωνάζει "Ιμπρα" και από εκεί το πήραν όλοι. Μου έκανε νόημα να κοιτάξω προς τον βοηθό του, ο οποίος είχε μαζί του παίκτες από τα τμήματα υποδομής. Εκαναν σέντρες και εγώ σκόραρα, κάθε μέρα για 30 λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης. Μερικές φορές ήθελα να φύγω πρώτος για το σπίτι αλλά ξαφνικά με φώναζε και καταλάβαινα τι θα ακολουθούσε. Σούταρα, σούταρα, σούταρα... Συνεχώς σούταρα. Καλά σουτ, κακά σουτ... Στο τέλος έγινα μια μηχανή, το να σκοράρεις στην Ιταλία είναι τόσο σημαντικό, επειδή είναι και πολύ δύσκολο», είπε ο Σουηδός και κατέληξε...

«Ειδικά τότε είχα αντιπάλους αμυντικούς παγκόσμιας κλάσης. Θυμάμαι ματς κόντρα στη Μίλαν με τους Μαλντίνι-Νέστα απέναντι και μετά να πρέπει να σκοράρεις στον Ντίντα. Είχα την τύχη, όμως, να προπονούμαι κόντρα στον Μπουφόν και να πρέπει να αντιμετωπίσω καθημερινά και τους Καναβάρο και Τιράμ. Δεν τους περνούσες εύκολα, αν τους περνούσες... Και αν τους περνούσες, δεν ήταν ποτέ εύκολα, πάντα πονούσες. Και μετά έπρεπε να προσπαθήσεις να βάλεις γκολ στον Μπουφόν. Είχα καλό περιβάλλον για να προπονούμαι και να βελτιώνομαι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου