22 Νοε 2018

Η FIFA ήθελε να τραβήξει στα δικαστήρια τη Γιουβέντους αλλά έκανε πίσω γιατί φοβήθηκε μην χάσει

Σύμφωνα με το Football Leaks, η FIFA ήθελε να κινηθεί νομικά κατά της Γιουβέντους αλλά έκανε πίσω επειδή φοβήθηκε την ήττα.

Η υπόθεση αφορά τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο 2016 και το ποσό που πήρε ο Μίνο Ραϊόλα και το οποίο έφτασε στα 27 εκατ. ευρώ. Ποσό που οδήγησε τη FIFA στη σκέψη ότι ο μάνατζερ είχε ποσοστό επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, κάτι που απαγορεύεται από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Σύμφωνα με όσα φέρνει στη δημοσιότητα το Football Leaks, η Γιούβε και η εταιρεία του Ραϊόλα υπέγραψαν ένα συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2016, σύμφωνα με το οποίο το μικρότερο ποσό που θα μπορούσαν να δεχθούν για τον Πογκμπά οι μπιανκονέρι θα ήταν τα 90 εκατ. ευρώ.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Ραϊόλα, βάσει αυτού του συμβολαίου, θα έπαιρνε 18 εκατ. ευρώ και για κάθε 5 εκατ. ευρώ επιπλέον των 90, ο μάνατζερ θα έπαιρνε άλλα 3 εκατ. ευρώ. Ετσι, αφού η μεταγραφή έκλεισε στα 105 εκατ. ευρώ, ο Ραϊόλα πήρε 27.


Αυτό, ουσιαστικά, έβαλε φρένο στις σκέψεις της FIFA για νομική διαδικασία κατά της Γιουβέντους, αφού βάσει συμβολαίου ο Ραϊόλα είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να θέλει να ανεβάσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ποσό της μεταγραφής, αφού αυτό θα σήμαινε περισσότερα λεφτά και για την εταιρεία του. Η οποία εταιρεία εμφανίζεται από το συμβόλαιο να «ενισχύει την εικόνα του Πογκμπά», κάτι που προφανώς βοηθούσε στο να ανέβει η τιμή του, γεγονός επίσης νόμιμο.

Ετσι, η FIFA έκανε πίσω και δεν κίνησε νομικές διαδικασίες κατά των μπιανκονέρι, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα κινδύνευαν, στο χειρότερο σενάριο, με πρόστιμο... 57.000 ευρώ. Οσο για το γεγονός ότι ο Ραϊόλα, σύμφωνα με το Football Leaks, πήρε και άλλα 22 εκατ. ευρώ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (49 σύνολο) για αυτή τη μεταγραφή, προφανώς δεν αφορά τη Γιούβε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου