30 Νοε 2018

Αλέγκρι: Δε νικήσαμε κανένα ματς με 4-0, αν αυτό σημαίνει τελειότητα, αλλά η τελειότητα δεν υπάρχει και δεν τη θέλω

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι, παραχώρησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για το ματς με τη Φιορεντίνα: «Είναι μια σημαντική αγωνιστική αφού οι τρεις πρώτοι έχουμε δύσκολα εκτός έδρας ματς. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια καλή ομάδα με νέους και τεχνίτες παίκτες. Δεν έχουν χάσει στην έδρα τους, έχουν δεχθεί μόνο τρία γκολ και θα κάνουν τα πάντα για να μας νικήσουν. Θα χρειαστεί υπομονή, τεχνική και τον ίδιο ή και περισσότερο ενθουσιασμό από αυτούς, οι οποίοι θα έχουν μια ολόκληρη πόλη να τους σπρώχνει αύριο».

Για τον Αλεξ Σάντρο: «Δεν έχει κάτι σοβαρό αλλά είναι πολύ δύσκολο να παίξει αύριο. Στη θέση του μπορεί να παίξει είτε ο Ντε Σίλιο είτε ο Κανσέλο. Τον Κουαδράδο μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και πιο μπροστά».

Για το αν αυτός που θα ξεκουραστεί στο κέντρο θα είναι ο Μπεντανκούρ: «Μπορεί να τρέξει κι άλλο και αύριο θα τρέξει. Θα δούμε πως είναι οι Πιάνιτς και Ματουιντί, ο Μίραλεμ δεν έχει κάποιο πρόβλημα αλλά έχει παίξει πολύ. Θα δούμε, για αυτόν, για τους άλλους, χρειάζεται ενέργεια σωματικά και πνευματικά».

Για τους τραυματίες: «Ο Μπερναρντέσκι ήταν επί 1,5 μήνα σε μια κατάσταση έτσι κι έτσι, τώρα είναι έτοιμος και επιστρέφει. Μπορεί να είναι στον πάγκο και ο Εμρέ Τσαν που όπως και να έχει θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την Ιντερ και από εκεί και πέρα θα δούμε για τον Κεντίρα».


Για τον Ντιμπάλα και αν αλλάζει ρόλο: «Την Τρίτη τα πήγαν καλά οι τρεις μπροστά, ειδικά ο Ντιμπάλα. Είναι αλήθεια ότι ίσως σκοράρει λιγότερο, αλλά μας βγάζει από δύσκολες καταστάσεις. Πάντα έλεγα ότι ο Πάουλο μπορεί να κάνει τον tuttocampista, να κινείται παντού, γιατί μπορεί να ολοκληρώσει και τις φάσεις. Με δύο μπροστά όπως οι Ρονάλντο και Μάντζουκιτς, όταν είναι αυτοί μπροστά, χρειάζεται και καποιος που θα κινείται ανάμεσα σε κέντρο και επίθεση».

Για το αν οι αγωνιστικές ως τις 26/12 θα κρίνουν το πρωτάθλημα: «Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πρωταθλήματος, ο πιο σημαντικός μήνας της σεζόν θα είναι ο τελευταίος. Τώρα σκεφτόμαστε τη Φιορεντίνα, μετά την Ιντερ και μετά τη Γιουνγκ Μπόις για να κλείσουμε στην 1η θέση τον όμιλο του Champions League. Εχουμε σημαντικά παιχνίδια ως τη χειμερινή διακοπή αλλά αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό όλων είναι το αυριανό με τη Φιορεντίνα».

Για το αν αυτό που λείπει από τη Γιουβέντους για να είναι τέλεια, είναι το να τελειώνει νωρίτερα τα παιχνίδια: «Δεν είναι ότι δεν έχουμε κακία, έχουμε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Δε νικήσαμε κανένα ματς με 4-0, αν αυτό σημαίνει τελειότητα, αλλά η τελειότητα δεν υπάρχει και δεν τη θέλω. Πρέπει να βελτιωθούμε στην ταχύτητα του passing game και στην αμυντική φάση. Κάθε μέρα, ο καθένας μας πρέπει να ζητάει και κάτι περισσότερο από τον εαυτό του και όχι να μένει στο ίδιο επίπεδο, γιατί έτσι γίνεσαι χειρότερος στο τέλος. Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμη, δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα, ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στον Μάρτιο και να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση σωματικά και πνευματικά. Τώρα, άμεσα, ο στόχος είναι να φτάσουμε στις 29 Δεκεμβρίου και να είμαστε στην 1η θέση του πρωταθλήματος και με πολλούς βαθμούς διαφορά».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου