30 Νοε 2018

Ο παγκίτης που θεωρείται αναντικατάστατος και έχει παίξει 9 σερί παιχνίδια χωρίς να έχει αντικατασταθεί ούτε μία φορά

Στον «αναντικατάστατο» της Γιούβε αναφέρεται σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Μπορεί να μην πουλάει όσο οι συμπαίκτες του, μπορεί να μη βλέπει το όνομα του ή τη φωτογραφία του στα πρωτοσέλιδα μετά τις νίκες, αλλά ο Ουρουγουανός χαφ έχει πολύ μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες από την αρχή της σεζόν. Ο Ροντρίγκο Μπεντανκούρ
έχει γίνει πλέον αναντικατάστατος στο χώρο του κέντρου.

Αυτόν τον χαρακτηρισμό του αποδίδει σήμερα η Gazzetta dello Sport, με τους αριθμούς να τη δικαιώνουν, αφού ο Μπεντανκούρ έχει παίξει εννιά συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να έχει αντικατασταθεί ούτε μία φορά. Συνολικά, δηλαδή, έπαιξε 810 λεπτά με τη Γιουβέντους σε λιγότερο από δύο μήνες, χωρίς να υπολογίζονται τα ταξίδια ή τα λεπτά συμμετοχής με την εθνική Ουρουγουάης.

Συνολικά, από την αρχή της σεζόν, ο Ροντρίγκο είναι στα 1.010 λεπτά συμμετοχής και αυτό σημαίνει ότι ήδη έχει ξεπεράσει τις περσινές επιδόσεις, όταν είχε εννιά συμμετοχές ως βασικός (όσες έχει κάνει τον τελευταίο 1,5 μήνα) και 949 λεπτά συμμετοχής.


Η αύξηση στις συμμετοχές προφανώς οφείλεται και στους τραυματισμούς των Τσαν και Κεντίρα, αλλά όπως γράφουν και οι Ιταλοί, ο Μπεντανκούρ απέδειξε στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ότι μπορεί να ποντάρει πάνω του. «Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον χαφ που θεωρητικά ήταν 5η επιλογή στην αρχή της σεζόν», γράφει η Tuttosport, η οποία επίσης αναφέρεται σε όσα δείχνει ως τώρα ο Ουρουγουανός.

Τα κείμενα των Ιταλών αναφέρουν στο πώς ο Μπεντανκούρ έχει ως κινητήρια δύναμη τον ενθουσιασμό, γεγονός που κατά τον Αλέγκρι σημαίνει ότι αισθάνεται λιγότερη κούραση, ενώ το «αναντικατάστατος» δικαιολογείται και από το γεγονός ότι εννιά σερί παιχνίδια έχει και ο Πιάνιτς, ο οποίος όμως έχει αντικατασταθεί τέσσερις φορές.

Ο Ουρουγουανός, όμως, καμία, με την Gazzetta dello Sport να τον περιγράφει ως εξής: «Ενέργεια 20χρονου και μυαλό βετεράνου, ένας τέλειος συνδυασμός για τη Γιουβέντους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου