18 Νοε 2018

Το πείραμα της… αταξίας που δουλεύει ο Αλέγκρι

«Ντιμπάλα-Μάντζουκιτς-Ρονάλντο: Αυτή η "αταξία" που αποθεώνει τη Γιούβε», γράφει σήμερα η Gazzetta dello Sport.

Η εφημερίδα, όπως διαβάζουμε στο θέμα που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της, ασχολείται με την επίθεση της Γιουβέντους και με το πώς ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει καταφέρει να έχει σε τάξη την... τέλεια αταξία, ώστε να δώσει μια νέα διάσταση, κάτι πιο απρόβλεπτο στο παιχνίδι της ομάδας και ειδικά στο επιθετικό κομμάτι.

«Λιγότερη τάξη αλλά περισσότερη ποιότητα», είναι ένα από τα... πειράματα στο «εργαστήριο» του Αλέγκρι, γράφει η GdS, αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι τρεις της επίθεσης αλλάζουν συνεχώς θέσεις, με αποτέλεσμα να μη δίνουν σημείο αναφοράς στην αντίπαλη άμυνα. «Η Γιούβε δεν παίζει χωρίς φορ, αλλά χρησιμοποιεί περισσότερους φορ μαζί», είναι η χαρακτηριστική ατάκα στο σχετικό θέμα, εξηγώντας στη συνέχεια τι εννοούν.

Οπως αναφέρεται στο κομμάτι, κόντρα στη Μίλαν η διάταξη έλεγε Μάντζουκιτς στην κορυφή, Ρονάλντο αριστερά και Ντιμπάλα δεξιά, αλλά κατά τη διάρκεια του ματς ήταν φανερό ότι τα πράγματα ήταν πιο... χαλαρά, σε ό,τι αφορά τις θέσεις και τον χώρο κίνησης του καθενός. Δεν είναι τυχαίο, σημειώνει ο συντάκτης, το γεγονός ότι στο 0-1 επί των ροσονέρι ο Μάντζουκιτς έρχεται από δεξιά, όπως δεν είναι τυχαίο ότι στο 0-2 είναι ο Κριστιάνο αυτός που βρίσκεται σε θέση φορ και περιμένει την μπάλα για το γκολ.


Οταν ο Μάντζουκιτς βγαίνει εκτός περιοχής, γράφει η GdS, είναι συνήθως ο Ντιμπάλα αυτός που κινείται σαν φορ. Σε μια τέτοια περίπτωση, τραβάει πάνω του δύο αμυντικούς και με την ευκολία που έχει στο να βγει από την περιοχή, ο Ρονάλντο βρίσκει πάντα χώρους όταν πάει στην κορυφή μέσα σε αυτή τη συνεχή κίνηση. «Ο Αλέγκρι έχει δίκιο. Ο CR7 είναι ο καλύτερος φορ του κόσμου χωρίς να παίζει φορ», τονίζει η εφημερίδα και καταλήγει...

«Στο τέλος, υπάρχει όντως τάξη μέσα σε αυτή την αταξία. Υπάρχει ένα μήνυμα λογικό μήνυμα πίσω από αυτή τη δημιουργική τακτική: Η απόλυτη Γιούβε του Μαξ βρήκε έναν νέο τρόπο για να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να νικάει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου