8 Νοε 2018

Ακόμη και τα αγγλικά ΜΜΕ κράζουν τον λίγο Μουρίνιο

Ο Ζοσέ Μουρίνιο προκαλούσε σαν μικρό παιδάκι χθες βράδυ στο Τορίνο, αναγκάζοντας ακόμη και τους Αγγλους να γράψουν σήμερα ότι είναι ένας άνθρωπος χωρίς κλάση...

Από το πρώτο ματς, στο Μάντσεστερ, είχε φανεί ότι ψαχνόταν, όταν έδειχνε στους οπαδούς της Γιουβέντους τα τρία δάχτυλα του. Απέναντι στον Αντρέα Ανιέλι ή στον Πάβελ Νέντβεντ, βέβαια, ήταν κύριος και μετά την ήττα έλεγε τα καλύτερα για τους μπιανκονέρι, αλλά καταλαβαίνει ο καθένας ότι δεν εννοούσε τίποτα.

Ο Πορτογάλος περνάει δύσκολα στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, βλέπει ότι η καριέρα του είναι σε μια συνεχή κάμψη εδώ και οκτώ προς εννιά χρόνια και γενικά όταν παίρνει κάποια χαρά, ειδικά αν αυτή είναι απροσδόκητη όπως χθες, τα χάνει. Δεν ξέρει να το διαχειριστεί, επειδή εκείνη τη στιγμή νομίζει ότι απαντάει σε όλους.

Ετσι και χθες, μπήκε μέσα στο γήπεδο αμέσως μετά τη λήξη και έκανε συγκεκριμένη χειρονομία προς τους οπαδούς της Γιούβε, εξαγριώνοντας ακόμη και τους Κιελίνι-Μπονούτσι που έτρεξαν προς το μέρος του για να τον βγάλουν εκτός γηπέδου. Δεν είναι, φυσικά, συμπεριφορά που δεν έχουμε ξαναδεί από προπονητή. Τα έχουμε δει κι από Ελληνες προπονητές στο ελληνικό πρωτάθλημα, απλά αυτούς δεν τους έπαιρνε και κανείς στα σοβαρά.


Αυτό, τελικά, αξίζει και στον Μουρίνιο. Να μην τον παίρνεις στα σοβαρά. Και δεν τον παίρνουν στα σοβαρά πλέον ούτε οι Αγγλοι, αφού σήμερα αρκετά Μέσα τον κράζουν για αυτή την συμπεριφορά, γράφοντας ότι έδειξε πως είναι άνθρωπος χωρίς κλάση.

Φαινόταν χρόνια αυτό θα πούμε εμείς, απλά τώρα το επιβεβαίωσε πανηγυρικά. Σε αυτό το επίπεδο, σε ένα ματς ανάμεσα σε δύο τέτοια κλαμπ, πρέπει να είσαι πολύ λίγος, σαν... Ελληνας προπονητής δηλαδή, για να συμπεριφερθείς έτσι. Και ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος θα πρέπει να εργαστεί στο μέλλον στην Ιταλία για να λάβει το προπονητικό τέλος που του αξίζει, είναι απλά αυτό. Λίγος.

Γιατί μόνο ένας τέτοιος θα προσπαθούσε να δικαιολογηθεί κιόλας, λέγοντας ότι αντέδρασε έτσι επειδή ο κόσμος έβριζε αυτόν ή την... νερατζούρα οικογένεια του.


2 σχόλια:

  1. Κακώς το παιχνίδι της Βαλένθια ήταν άλλη ώρα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο στον πάγκο μας υπαρχει ο μετρ της τακτικης Μαξ Αλεγκρι τόσο θα δίνουμε δικαιώματα σε τελειωμένους σαν τον special με πεπερονι να κανει χαβαλε...
    Εκπληκτική αλλαγή πάλι χθες Μπαρτσαλι αντί Ντε Σιλιο και το 1-0 έγινε 1-2. Μας έκλεισε στα καρέ μας ΠΑΛΙ και τα φάγαμε με το 3-5-2.
    Όσο κοουτσάρει το ανέκδοτο τέτοιο θέαμα θα βλέπουμε και ίσως φτάνουμε στην ευρωπαϊκή πηγή αλλά δεν θα γευτούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή