25 Νοε 2018

Το εντυπωσιακό επίτευγμα του Μάντζουκιτς πίσω από τα 6 γκολ που έχει πετύχει

Το 2018 οδεύει προς το τέλος του σιγά-σιγά και ο Μάριο Μάντζουκιτς έχει κάθε λόγο να το θυμάται για πάντα.

Ο Κροάτης ήταν ο αρχηγός της Γιουβέντους στο ματς με τη Σπαλ και γνώρισε την αποθέωση από όλους, συμπεριλαμβανομένου και του ιταλικού Τύπου. Ο Μάριο, άλλωστε, έχει κερδίσει τους πάντες με τη δουλειά του, τη διάθεση του να θυσιαστεί για την ομάδα και τη σοβαρότητα του, αφού αποφεύγει τις δηλώσεις. Προτιμάει, όπως φαίνεται, να μιλάει στο γήπεδο και αυτό στο Τορίνο διαχρονικά το εκτιμούν πάρα πολύ.

Οπως και να έχει, ο Μάντζουκιτς σήμερα αποθεώνεται από τα ιταλικά ΜΜΕ τόσο για το γεγονός ότι ήταν το Σάββατο ένας αρχηγός καθολικής αποδοχής στις τάξεις των Γιουβεντίνων, όσο και για το γκολ του, αφού ήταν το 6ο στη φετινή σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι ο Μάριο έχει ήδη ξεπεράσει την περσινή επίδοση του, αφού είχε βάλει μόλις 5 στη Serie A.


Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι θυσιαζόταν για τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ενώ τώρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο έχει επιστρέψει -έπειτα από δύο χρόνια- στη φυσική του θέση και επωφελείται από τον Πορτογάλο και το παιχνίδι του. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι ότι ο Κροάτης έχει βάλει 6 γκολ έχοντας μόλις 8 τελικές προσπάθειες στην εστία! Μιλάμε δηλαδή, όπως γράφει και η Gazzetta dello Sport, για ποσοστό ευστοχίας... 75%!

Τρομερή επίδοση, δηλαδή, για τον Super Mario, ο οποίος έγινε, παράλληλα, ο 6ος αρχηγός της Γιουβέντους φέτος. Ο ένας είναι ο... κανονικός, ο Τζόρτζιο Κιελίνι δηλαδή, αλλά από εκεί και πέρα το περιβραχιόνιο έχει πάει σε άλλους πέντε: Αντρέα Μπαρτσάλι, Πάουλο Ντιμπάλα, Λεονάρντο Μπονούτσι, Σάμι Κεντίρα και τώρα ο Μάντζουκιτς. Αυτός που από το βράδυ του Σαββάτου, όπως είπε, αισθάνεται ακόμη πιο Γιουβεντίνος. Juventino vero!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου