20 Νοε 2018

Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζεται στο Champions League

Ο πρόεδρος της UEFA λέει ότι η Super League δε θα γίνει ποτέ, ο Αντρέα Ανιέλι αρνείται ότι η Γιουβέντους σχεδιάζει (μαζί με άλλα μεγάλα κλαμπ) κάτι τέτοιο και η Gazzetta dello Sport αναφέρει μια... τρελή αλλαγή στο νέο «SuperChampions League».

Το ποδόσφαιρο αλλάζει συνεχώς και θα αλλάξει κι άλλο τα επόμενα χρόνια, αφού ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πλάνα των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ για απόσχιση από την UEFA και δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος, της Super League.

Κάτι, όμως, που δε θα συμβεί ποτέ σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Σέφεριν. «Αυτή η Super League δε θα γίνει ποτέ. Είναι κάτι σαν φαντασία, σαν όνειρο», ήταν η ατάκα του προέδρου της UEFA στο BBC, όπου μίλησε και ο Ανιέλι ως πρόεδρος όχι μόνο της Γιούβε αλλά και της ECA.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ποτέ δεν είχαμε καμία συμμετοχή σε καμία τέτοια σκέψη, σε καμία συνάντηση για κάτι τέτοιο. Είμαστε κανονικά στο πλευρό της UEFA και δουλεύουμε για την ανάπτυξη και την πρόοδο του ποδοσφαίρου», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γιουβέντους, την ίδια ώρα που η Gazzetta dello Sport αναφέρει σήμερα κάτι... τρελό.


Συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει ότι η UEFA είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εξέλιξη του Champions League σε κάτι σαν... SuperChampions League, όπου τα μεγάλα κλαμπ θα έχουν ακόμη περισσότερη δύναμη και έσοδα, αλλά το τρελό δεν είναι αυτό.

Το τρελό είναι ότι υπάρχουν σκέψεις, σύμφωνα με την GdS, ώστε τα ματς των πρωταθλημάτων να γίνονται μεσοβδόμαδα και τα ματς του νέου Champions League το σαββατοκύριακο!

Προφανώς όχι άμεσα, αλλά όταν αλλάξει το παγκόσμιο καλεντάρι των UEFA και FIFA (2024), κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί και ο ίδιος ο Ανιέλι πρόσφατα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου