14 Δεκ 2018

Τι θα έπαιρνε ο Κιελίνι από τον Ντελ Πιέρο, τον Σιρέα και τον Μπουφόν

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι ρωτήθηκε για το τι θα ήθελε να πάρει από καθένα από τους σπουδαίους αρχηγούς της Γιουβέντους στο παρελθόν.

Ο «Κιέλο» μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι DAZN και η καλύτερη ερώτηση που δέχθηκε ήταν αυτή για τα στοιχεία που ήθελε να «κλέψει» από τους σπουδαίους αρχηγούς της Γιούβε στο παρελθόν. Μιλάμε για τους Γκαετάνο Σιρέα, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Τζανλουίτζι Μπουφόν, με τον Κιελίνι να λέει τα εξής.

Από τον Ντελ Πιέρο: «Με τον Αλεξ είχα την τύχη να παίξω για επτά χρόνια. Με υποδέχθηκε στο Τορίνο όταν ήμουν πολύ μικρός, 21 ετών. Τους πρώτους μήνες ένιωθα... ανίκανος δίπλα σε τόσους πολλούς μεγάλους παίκτες, αλλά η συμπεριφορά του Ντελ Πιέρο, όπως και των Καναβάρο και Μπουφόν, με βοήθησε να νιώθω άνεσα, να νιώσω μέλος του γκρουπ. Αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω κι εγώ, ως ένας από τους παλαιότερους, με τους νέους που έρχονται στην ομάδα. Οπως αυτό το... μικρό παιδί, ο Κριστιάνο (γελάει)».


Από τον Σιρέα: «Δυστυχώς είχα την τύχη μόνο να ακούσω για τον Γκαετάνο, δεν τον πρόλαβα. Εχω ακούσει να μιλάνε για μένα και να με συγκρίνουν με τον Σιρέα, όχι για τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά για κάποιες αξίες που προσπαθώ κι εγώ να προωθώ στον βαθμό που μπορώ. Δεν έχω σκοπό και δεν μπορώ να φτάσω στο επίπεδο του Σιρέα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να αποτελεί έμπνευση για μένα και για τις επόμενες γενιές».

Από τον Μπουφόν: «Με τον Τζίτζι έχουμε μοιραστεί πολλά, τα πάντα, με τη Γιούβε και με την εθνική, τον έβλεπα 300 μέρες τον χρόνο, δεν είναι και λίγες. Ενα  πράγμα που ζηλεύω από τον Μπουφόν είναι το εξής... Σε κάθε σεζόν θα έρθουν μια-δυο στιγμές στις οποίες ο αρχηγός πρέπει να πει τα σωστά λόγια για να ανεβάσει τα αποδυτήρια. Ο Τζίτζι κατάφερνε πάντα να το κάνει, να δημιουργήσει συναισθήματα στους συμπαίκτες του, πραγματικά σε άγγιζε με αυτά που σου έλεγε σε αυτές τις καταστάσεις. Για μένα είναι υπερηφάνεια το να έχω την στήριξη του τόσες πολλές φορές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου