28 Δεκ 2018

Η κίνηση που είναι πρόθυμος να κάνει ο Αλέγκρι ώστε να βελτιωθεί το ιταλικό ποδόσφαιρο

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ρωτήθηκε αν όντως σκέφτεται για πρώτη φορά σοβαρά να αποχωρήσει από τη Γιουβέντους και την Ιταλία.

Οι δηλώσεις του προπονητή των μπιανκονέρι μετά τον αγώνα με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, όπως αναφέραμε σε σχετικό κομμάτι, ερμηνεύτηκε από αρκετούς σαν ένδειξη ότι ο Μαξ για πρώτη φορά σκέφτεται σοβαρά να φύγει από το Τορίνο και γενικά την Ιταλία το καλοκαίρι.

Ο Αλέγκρι ρωτήθηκε για αυτό στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με την Σαμπντόρια, για να δώσει την εξής απάντηση.

«Είμαι πολύ καλά στη Γιουβέντους, κάνουμε σπουδαία πράγματα με τη διοίκηση και προχωράμε έτσι. Επίσης, είμαστε στον Δεκέμβριο και μέχρι τον Ιούνιο έχουμε πολλά παιχνίδια», είπε αρχικά ο προπονητής της Γιούβε και πρόσθεσε...


«Το ιταλικό ποδόσφαιρο μου αρέσει, είναι όμορφο, δύσκολο. Πρέπει να βελτιωθούν τα πράγματα εκτός ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε κάτι, όχι κάτι τρελό, αλλά κάτι απλό. Να ασχοληθούμε με τα μικρά παιδιά, να πάμε να μιλήσουμε στα μικρά παιδιά. Αρκετές ώρες θα πρέπει να τις περνάμε στα σχολεία για να μιλάμε με τα μικρά παιδιά για την παιδεία, τον σεβασμό και τη ζωή. Πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση.

Να μην... κλαιγόμαστε μετά αν βλέπουμε γονείς να περιμένουν τα πούλμαν των οπαδών και να επιτίθενται, έχοντας δίπλα τους τα παιδιά τους. Τι πρέπει να κάνει το παιδί μετά; Προσωπικά είμαι πρόθυμος για να προσπαθήσω να μεταδώσω κάποια πράγματα όχι μόνο στον επτά ετών γιο μου αλλά και σε άλλα παιδιά.

Στο Μπέργκαμο ήταν ένα όμορφο ματς σε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Χρειάζεται υπομονή όμως, δεν μπορούν να γίνουν όλα σε μία μέρα, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Γιατί αν δεν αρχίσουμε, σε δύο μήνες θα έχουμε κάποιο άλλο περιστατικό. Μετά το ματς στο Μπέργκαμο μίλησα για πράγματα που δυστυχώς έγιναν λίγες ώρες αργότερα στο Μιλάνο...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου