22 Δεκ 2018

Να ποιος πληρώνει τελικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο

«Η Adidas ουσιαστικά "πληρώνει" τον Κριστιάνο Ρονάλντο», γράφουν σήμερα La Stampa και Corriere della Sera.

Η νέα συμφωνία της Γιουβέντους με τη γερμανική εταιρεία είναι το βασικό θέμα στην ιταλική ειδησεογραφία από χθες βράδυ, αφού είναι ένα deal που ξεφεύγει από τα ιταλικά δεδομένα. Κι ας υπολείπεται, ακόμη, σε σχέση με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το ποσό των 408 εκατ. ευρώ, το οποίο δύναται να αυξηθεί ανάλογα με τις ποδοσφαιρικές και εμπορικές επιδόσεις της Γιούβε, είναι πρωτοφανές για την Ιταλία και ουσιαστικά, όπως γράφουν σήμερα οι La Stampa και Corriere della Sera, ξεπληρώνει τον CR7.

Η εφημερίδα της οικογένειας Ανιέλι στέκεται στο πώς ο Πορτογάλος είναι το πιο δυνατό «όπλο» που θα μπορούσαν να έχουν οι μπιανκονέρι τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, αφού αναμένεται σταδιακά επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων με όλους τους χορηγούς, ενώ γίνεται πρόβλεψη και την αύξηση των εσόδων.


Σύμφωνα με την La Stampa, για τη σεζόν 2018-19 τα έσοδα της Γιουβέντους αναμένεται να φτάσουν στα 560 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 505 του 2017-18, ενώ για το 2019-20 η εκτίμηση είναι πώς θα ανέβουν στα 630 εκατ. ευρώ.

Πάνω στην ίδια λογική κινείται και η Corrriere della Sera, η οποία τονίζει ότι με το νέο deal η Γιούβε θα παίρνει κάθε χρόνο 51 εκατ. ευρώ από την Adidas ενώ μόλις πριν τρία χρόνια τα αντίστοιχα έσοδα από τη Nike ήταν 12,6 εκατ. ευρώ, γεγονός που συνιστά ακόμη μία απόδειξη για τη συνεχή εξέλιξη των μπιανκονέρι.

Οι οποίοι, τέλος, διατηρούν το δικαίωμα να χειρίζονται μόνοι τους το merchandising και licensing, έπειτα από σχετική συμφωνία με την Adidas, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να προσθέσουν πολλά επιπλέον εκατ. ευρώ στο ταμείο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου