28 Δεκ 2018

Ποιος ήταν ο οπαδός που σκοτώθηκε στο Μιλάνο και το ναζιστικό κλαμπ της Βαρέζε που είχε υπό τον έλεγχό του

Αρχηγός του κλαμπ Blood & Honour, το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από νεοναζί, ήταν ο 35χρονος που σκοτώθηκε πριν την έναρξη του Ιντερ-Νάπολι.

Ο Ντανιέλε Μπελαρντινέλι, όπως διαβάζουμε, ήταν πολύ γνωστό όνομα στα ιταλικά γήπεδα και ειδικά στα πέταλα που τάσσονται υπέρ της ακροδεξιάς. Αρχηγός του κλαμπ Blood & Honour της Βαρέζε, το οποίο ιδρύθηκε το 1998, ο Μπελαρντινέλι δεν ήταν άγνωστος ούτε στις Αρχές, αφού δύο φορές στο παρελθόν είχε τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

Η πρώτη ήταν το 2007, όταν οι ultras της Βαρέζε είχαν ζητήσει την αναβολή του παιχνιδιού της ομάδας τους λόγω του θανάτου του λατσιάλε Γκαμπριελε Σάντρι από το όπλο αστυνομικού, με τον Μπελαρντινέλι να κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να μιλήσει με τους διοικούντες την Βαρέζε, σε έναν εκ των οποίων επιτέθηκε επί τόπου.



Η δεύτερη ήταν το 2012, όταν αναγνωρίστηκε σε μια επίθεση που έκανε το κλαμπ Blood & Honour πριν από ένα φιλικό της Ιντερ (την οποία προφανώς υποστήριζαν, πέρα από την τοπική για αυτούς Βαρέζε) στο Κόμο.


Το Blood & Honour, όπως διαβάζουμε, είναι το όνομα ενός network νεοναζί που «γεννήθηκε» στις ΗΠΑ και ήρθε στην Ευρώπη τη δεκαετία του '90, με τις Ισπανία, Γερμανία και Ρωσία να το θέτουν αμέσως εκτός νόμου.



Το κλαμπ Blood & Honour της Βαρέζε, στο οποίο ήταν αρχηγός ο Ντανιέλε Μπελαρντινέλι, ευθύνεται για επιθέσεις και σε δημοσιογράφους στο παρελθόν και ειδικά το έτος 2012, ενώ η παρουσία του στο Μεάτσα για το Ιντερ-Νάπολι εξηγείται μέσω της πολύ στενής φιλίας που διατηρεί επί σειρά ετών με τους Vikings της Ιντερ, κλαμπ που επίσης έχει ακροδεξιές απόψεις.


1 σχόλιο:

  1. Βλεπω οι Ιταλοι οπαδικα και αγωνιστικα ειναι πληρως εναρμονισμενοι.
    Απο το κακο στο χειροτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή