6 Δεκ 2018

Το πέναλτι στο Γιούβε-Ιντερ που συζητείται ακόμη και 20 χρονιά μετά, ξανά στο προσκήνιο

Ο διαιτητής που είχε σφυρίξει το περιβόητο Γιουβέντους-Ιντερ τον Απρίλιο του 1998, αναφέρθηκε στη φάση με τους Ρονάλντο-Ιουλιάνο και στο τι θα έκανε με το VAR.

Το scudetto του 1998 είχε κριθεί εν πολλοίς στο ντέρμπι του Ντέλε Αλπι, όπου οι μπιανκονέρι είχαν νικήσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Είναι ένα ματς στο οποίο οι νερατζούρι διαμαρτυρήθηκαν έξαλλα για μια φάση με τους Ρονάλντο-Ιουλιάνο, ζητώντας πέναλτι. Ο διαιτητής Πιέρο Τσεκαρίνι τελικά δεν καταλόγισε τίποτα και τώρα, 20 χρόνια και κάτι μήνες μετά, ρωτήθηκε για το τι θα έκανε με το VAR και τι απόφαση θα έπαιρνε.


«Το έχω πει αρκετές φορές αλλά μάλλον το ξεχνάτε. Μαζί με τον δημοσιογράφο που περιέγραφε το ματς και ήταν και οι Κολοβάτι (πρώην αμυντικός της Ιντερ) και Κιέζα (πρώην διαιτητής), οι οποίοι είπαν εκείνη την στιγμή ότι δεν είναι πέναλτι», είπε.



Για να προσθέσει : «Ημουν σίγουρος από το γήπεδο για την απόφαση μου και παραμένω όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη κι αν είχα το VAR, θα έβλεπα το ίδιο πράγμα, ότι ο Ρονάλντο πάει πάνω στον Ιουλιάνο δηλαδή και όχι το αντίστροφο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου